Redactieblog

1 reactie

Dierenarts in gemengde praktijk werkt langer en verdient meer

Dierenartsen in praktijken voor zowel gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren werken gemiddeld langer dan dierenartsen bij praktijken waar alleen gezelschapsdieren worden behandeld.

Dat blijkt uit een enquête van de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) onder 972 dierenartsen. Ruim eenderde van de dierenartsen voor gezelschapsdieren werkt wekelijks meer dan 40 uur, terwijl dat bij gemengde dierenartsen meer dan tweederde van de dierenartsen is.

Het inkomen van een fulltime werkende dierenarts in loondienst ligt meestal tussen de 30.000 en 45.000 euro per jaar (56 procent van de dierenartsen). Het inkomen ligt bij de gemende dierenartsen gemiddeld hoger dan bij dierenartsen voor alleen gezelschapsdieren. De meest dierenartsen (72 procent) die ook ondernemer zijn in het bedrijf hebben een inkomen boven de 80.000 euro.

De gemiddelde leeftijd van een praktiserend dierenarts is 42 jaar. Het verschil tussen vrouwen en mannen is groot. Mannelijke dierenartsen zijn gemiddeld 46 jaar, terwijl vrouwelijke dierenartsen gemiddeld 36 jaar zijn. De mannelijke dierenartsen zijn met 54 procent nog nét in de meerderheid.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    Dat is voor een universitair geschoold iemand die dag en nacht klaar staat voor de dieren inderdaad een hondeloon. Daarom is er geen vent meer die dit vak wil doen

Of registreer je om te kunnen reageren.