207 x bekeken

CDA wil opheldering over fraude transporteur

De ministers Gerda Verburg (landbouw) en Ab Klink (volksgezondheid) moeten verantwoording afleggen over misstanden bij vervoersbedrijf Eurotranspool.

Dat zei Tweede Kamerlid Joop Atsma (CDA) gisteren in een uitzending van Netwerk. In het programma wordt gesteld dat Eurotranspool, dat in Duitsland is gevestigd en door een Nederlander wordt geleid, levensmiddelen vervoert in containers waarin eerder chemicaliën zaten. Het bedrijf zou, in strijd met de regels, de containers tussendoor niet schoonmaken om kosten te besparen.

De Voedsel en Waren Autoriteit onderzoekt de kwestie, maar dat is volgens Atsma onvoldoende. Hij vindt dat het kabinet moet uitleggen hoe het komt dat deze praktijken zich lange tijd hebben kunnen voordoen, zonder dat inspectiediensten iets deden.

Of registreer je om te kunnen reageren.