9 reacties

CDA: opwinding mestakkoord niet in belang boer

Het CDA vindt de ophef over het vermeende mestakkoord tussen LTO en het ministerie van landbouw onnodig.

"De minister bepaalt natuurlijk zelf met wie zij praat", zegt Tweede Kamerlid Joop Atsma. "En zij heeft een punt als zij zegt dat ze met LTO alle sectoren in een keer te pakken heeft. " Atsma wijst er ook op dat het niet in het belang van de boer is als belangenorganisaties hier onderling ruzie over maken.

PvdA-Kamerlid Harm-Evert Waalkens is evenmin onder de indruk. "Ik lig hier niet wakker van", aldus de sociaal-democraat. De VVD is kritischer. Janneke Snijder van die partij vindt het vreemd dat de Tweede Kamer er niet van op de hoogte was dat landbouwminister Gerda Verburg met LTO over het nieuwe mestbeleid sprak. De Partij voor de Dieren vreest dat er sprake is van 'handjeklap' en 'koehandel'.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tom

  Ik vind de uitspraak van het CDA nergens op slaan! Dat je dit van Waalkens kunt verwachten weten we wel. Het mest beleid moet zo in elkaar zitten dat, wat de plant nodig heeft ook bemest kan worden. Dit met zoveel mogelijk organischemest, dit is duurzaam. Als dit niet gebeurd gaat de landbouw er aan kapot! Bij deze besluitvorming moeten alle patrijen die hier belang bij hebben, samen de verantwoording nemen en krijgen. Geen achterkamertjes werk maar gezamelijk door de voordeur. LNV en LTO moeten geen spatjes maken, ze hebben al veel kapot gemaakt met die onder onsjes. Wie gelooft ze nog?

 • no-profile-image

  anne

  waar was nvv dan ?, zat kennelijk te slapen

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Atsma vindt het raar dat er geen vertegenwoordiger op de tribune zit. Maar dat is ook niet nodig door de koehandel van lto en de minister, lto weet het resultaat al. Nou Atsma kom op ga eens aan het werk, volksvertegenwoordiger, ga Gerda om het accoord vragen

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Het wordt tijd dat Joop Atsma en Harm-Evert Waalkens het belang van volksvertegenwoordiger gaat inzien. Ze zitten liever in de stront te roeren. Zo veel meer je in de stront roer zoveel meer de stank. Geen wonder dat er in de tweede kamer niets gebeurt.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Opwinding is juist goed. Atsma en co zullen moeten zorgen dat de boer weet hoe Gerda verder zal gaan t.a.v. de mestwet.

 • no-profile-image

  boer

  En zij heeft een punt als zij zegt dat ze met LTO alle sectoren in een keer te pakken heeft. " ?????? Klopt dus niet he ! De varkenshouderij wordt vertegenwoordigd door de NVV.

 • no-profile-image

  anne

  beetje onnozele opmerking van de doorgaans toch zo gevatte janneke snijder. Natuurlijk spreekt LTO met de minister over het nieuwe mestbeleid. Dat verwacht ik als lid ook van ze. En vooral afgelopen weken mag ik hopen omdat de minsiter binnenkort naar Brussel moet voor een nieuw nitraatprogramma. Ik mag hopen dat Janneke Snijder daarover ook spreekt met de minister.

 • no-profile-image

  willem

  de PVV heeft helemaal gelijk het is alleen maar handjeklap tussen Verburg en LTO. De achterban wordt er zelfs niet bij betrokken en dat is meer dan schandalig zeg maar arrogant en aso andere woorden zijn er niet voor.
  LTO wil alles naar zich toe trekken, nu straks krijgen zij de schuld dat wij weer worden opgezadelt met een onderonsje van hun, en maar zeggen dat ze het beste er uitgehaald hebben. VOOR WIE????? Er is namelijk toch niet meer na te gaan wat er besproken is want er was maar één getuige nl de LTO

 • no-profile-image

  Patrick

  @ Tom, Ik geloof de CDA wel, LNV vind ik best goed, ze doen best veel en goed werk voor de sector, LTO ben ik ook tevreden mee, echt die organisatie levert enorme oplossingen en denken vooruit.
  Shit, en toen werd ik wakker, wreef me door de ogen en keek voor de eerste keer helder en duidelijk.
  Kijk het is natuurlijk aardig van een integer man als Heer Atsma dat ie een eerlijk gekozen minister als Verburg een comliment maakt, maar ik kan beter alle woorden in dit bericht omdraaien, dus daar komt ie, ik denk echt dat opwinding juist wel in het belang is van de boeren, ipv stilltejes en met armen over elkaar, gewee en getrouw luisteren naar wat onze belangen behartigers, tuseen 300 haakjes, ons vertellen en ook ja knikken op comando. Minister Verburg is volksvertegenwoordiger dus ze maakt niet uit met wie ze alleen praat, ze moet praten met de hele sector ipv uitleggen wat er ondere ons besproken is. Ze heeft dus 300 procent geen gelijk dat ze met LTO alle sectoren en boeren te pakken heeft. Wordt aub wakker, realities veranderen snel, ik ben geen vlees eter, maar laat je AUB niet inpakken als je eigen belang op het spel staat, zelf zie ik duurzaamheid als oplossing, laat je horen richting CDA en LTO en je vakbonden, wordt wakker en actief en vertel Verburg wat ze moet uitvoeren ipv wat ze de boeren laat uitvoeren.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.