Redactieblog

1 reactie

BMF stapt uit overleg Natura 2000

De Brabantse Milieufederatie (BMF) werkt niet meer mee aan het opstellen van de beheersplannen van Natura 2000, met uitzondering van de gebieden Brabantse Wal, de Peel, Kempenland-West en Regte Heide en Riels Laag.

De BMF heeft dit besloten omdat de provincie geen extra geld beschikbaar stelt om de extra mensen die de BMF inzet te vergoeden. De milieufederatie heeft extra mensen ingezet vanwege de haast die is geboden bij het opstellen van de beheersplannen.

BMF heeft besloten bij een aantal plannen wel betrokken te blijven. Hierbij is een afweging gemaakt op basis van de inhoud van de plannen. De organisatie wil alleen voor deze plannen haar mede-verantwoordelijkheid dragen.

Eén reactie

 • no-profile-image

  R.G.

  Maar wel geld hebben om eventueel te procederen begrijp ik.
  Overigens begrijpelijk dat men uitstapt, heeft men later meer geloofwaardig recht om te procederen.
  Men zat er perslot bij besluitvorming niet bij!! slim hé!?
  Het is verder toch niet zo vanzelfsprekend dat de provincie eenieder financieel vergoed die zich moeit met het opstellen van plannen! Ook opvallend te lezen dat BMF mede-verantwoording wil dragen. Ja ja, het verleden heeft echter geleerd dat diezelfde BMF zich er niet voor schaamt om ondanks betrokkenheid/verantwoordelijkheid onder voorwendsels toch alsnog te procederen. Je moet maar durven. Opvallend dat organisaties geld van overheden ontvangt om vervolgens tegen plannen van diezelfde overheid met dat ontvangende geld kunnen procederen. Waarom doen we dat en wordt het alom geaccepteerd?

Of registreer je om te kunnen reageren.