Redactieblog

292 x bekeken

Zeeland kijkt naar problemen uitrijden kippenmest

Een ambtelijke werkgroep van de Zeeuwse gemeenten en de provincie gaat onderzoeken of er afspraken gemaakt moeten worden om overlast van het uitrijden van kippenmest tegen te gaan.

Aanleiding voor het onderzoek is een vliegenplaag die onlangs in de gemeente Veere uitbrak nadat in de omgeving natte kippenmest was uitgereden.

De werkgroep gaat de overlast inventariseren en kijken of extra maatregelen mogelijk zijn. Naar aanleiding van het voorval in Veere wilde de gemeente aanvankelijk zelf extra regels instellen, maar voorziet nu dat het verstandiger is om niet als gemeente zelfstandig regels in te stellen, maar dit breder te trekken.

Gekeken wordt of het mogelijk is regels in te stellen over de bemesting op bijvoorbeeld een bepaalde afstand van woningen of bij bepaalde windrichtingen. ZLTO zal ook betrokken worden bij het advies over eventuele aanvullende maatregelen bij het uitrijden van mest.

Of registreer je om te kunnen reageren.