Vrom adviseert huisvesting Polen buiten bebouwde kom

Tijdelijke arbeidsmigranten kunnen het beste worden gehuisvest op bedrijventerreinen, aan de rand van de bebouwde kom, of op braakliggende grond.

Dat adviseert het ministerie van Vrom aan gemeenten, werkgevers en woningbouwverenigingen. Arbeidsmigranten wonen vaak met vier of vijf personen samen. Dat mag alleen als een gebied daarvoor speciaal is aangewezen. Om te voorkomen dat alle inwoners van een plaats onzelfstandig mogen wonen, moeten gemeenten Polen en andere buitenlandse werknemers vooral buiten de bebouwde kom huisvesten.

Veel plaatsen worstelen met de huisvesting van tijdelijke arbeidskrachten uit andere Europese lidstaten, die voor een groot deel in de land- en tuinbouw werkzaam zijn. Vorige week tekenden zes gemeenten in West-Brabant een overeenkomst met de uitzendbranche met daarin spelregels hiervoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.