192 x bekeken

Sneller geld voor uitvoering plannen Deltacommissie

Het kabinet moet de komende drie jaar 165 miljoen euro vrijmaken voor infrastructurele werken.

Een deel van dit geld dient ten goede te komen aan het uitwerken en voorbereiden van de voorstellen van de Deltacommissie. Een ruime Kamermeerderheid stemde gisteravond tijdens de laatste dag van Algemene Politieke Beschouwingen voor een motie van de drie regeringsfracties. Volgens Pieter van Geel (CDA) is het niet verstandig te wachten met doen van investeringen totdat er op termijn nieuwe gelden uit het aardgasfonds beschikbaar komen.

Een motie van Marianne Thieme (PvdD) en Femke Halsema (Groenlinks), die het kabinet oproept de wereldwijde effecten van haar beleid te onderzoeken, kreeg alleen steun van D66 en werd daarmee verworpen. PVV-leider Geert Wilders diende een motie van wantrouwen in tegen het kabinet. Hij vindt dat alle bewindslieden moeten opstappen. Dit voorstel kreeg geen steun van de andere partijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.