Redactieblog

18 reacties

Pink! demonstreert bij WUR

De jongeren organisatie van de Partij voor de Dieren, Pink!, demonstreert tijdens de opening van het academisch jaar van de Wageningen UR.

De opening heeft als thema de wereldvoedselvoorziening, waarbij de directeur van Nutreco, Wout Dekker en Kofi Annan zullen spreken. Pink! vindt de productie van vlees inefficiënt. "De veehouderij is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. De bedrijven die voor deze inefficiënte voedselproductie vernatwoordelijk zijn, met een wereldwijde voedseltekorten als gevolg, frustreren uit eigen belang de onafhankelijkheid van academici", aldus voorzitter Tom Sprangers van Pink! Hij verwijst naar het aantal bijzonder hoogleraren vanuit het bedrijfsleven die gekoppeld zijn aan de Wageningen Universiteit. Pink! deelt bij de opening vegetarische hotdogs uit om te laten zien dat de voedselvoorziening volgens hen efficiënter kan.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kees

  Stakkers

 • no-profile-image

  boer

  Hier de verklaring waarom al die dierterroristen zo enorm dom zijn. De normale kinderen zitten gewoon op school.........................

 • no-profile-image

  Kees

  Pink! stelletje stakkers, niets beters te doen zeker. Stelletje onkruidvreters en sla bitches.

 • no-profile-image

  dirk

  De maatschappij zit te schreeuwen om personeel, dus pink GA aan het werk.

 • no-profile-image

  Elisabeth

  Ook volgens voorzitter VN-klimaatpanel IPCC Pachauri verslindt de vee-en vleessector veel te veel energie. Enige oplossing is geen -of veel minder- vlees eten. PINK! is een kleine organisatie van idealistische studenten en jongeren die zich politiek inzetten voor dieren, mensen en milieu. Waarom zulke agressieve en negatieve reacties? Wees blij dat er jongeren zijn die zich druk maken om het milieu en onze wereld. Kijk verder dan je neus -of je eigenbelang-lang is! Want waarom niet allemaal aan het (vrijwilligers)werk in de asiels? Of vang zelf een gedumpt dier op. Niet 'zij', maar 'wij' moeten het doen. Met zijn allen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Elisabeth, ik heb enkele vragen voor je.
  Stel nou eens dat we geen dierhouderij meer zouden hebben op deze wereld.
  Leg me nou eens uit hoe je denkt voldoende plantaardige produktie te realiseren om alle mensen te voeden zonder dierlijke mest en kunstmest. En als je antwoord zou zijn dat kunstmest wél toegepast moet worden, dan zie ik van jou graag een uiteenzetting waarom dit energiezuiniger is, en een betere waterkwaliteit oplevert.
  Neem in je beantwoording ook mee dat er veel (natuurlijke) graslanden zijn die niet omgezet kunnen worden, en dat van de geteelde akkerbouw/groentegewassen de restprodukten verwerkt moeten worden.
  Het zou me plezieren als je op deze vragen een duidelijk antwoord zou geven zodat we een discussie met inhoud krijgen.

 • no-profile-image

  Harm

  Altijd weer de feiten verdraaien. Het voedselprobleem onstaat niet doordat wij hier teveel eten en produceren, het komt omdat de mogelijkheden om gewassen te verbouwen niet benut worden. Kijk naar zimbabwe, dat land was een voedsel exporterend land, toen het nog voor het overgrote deel geleid werd door kolonisten. Met Mugabe is het tot een van de armste landen geworden.
  Wanneer iedereen in de wereld de kunst en de wil tot het verbouwen/produceren van voedsel wordt bijgebracht, zonder elkaar tussendoor af te maken, is er een overvloed aan voedsel voor iedereen.
  Wij zijn hier in staat om veel te produceren, waarom kan dat elders niet?
  Als hier 10 ton tarwe per ha geoogst wordt, waarom heeft men elders dan maar 3 of 4 ton.
  Het is maar wat men wil.!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Dirk

  Waar maken wij toch zo'n drukte om, laat die jongens en meisjes toch. het draait toch om de markt, vlees zal er altijd gegeten worden. Daar zal zo'n protest niets aan veranderen. Zeker niet wanneer de feiten anders liggen.Terug gerekend is voor 1 kilo kip ongeveer 1,4 kilo voer nodig. Van dat voer is de helft niet geschikt voor direkte menselijke consumptie. Door de produktie van pluimveevlees ontstaat er uit relatief slecht eiwit een hoogwaardig produkt dat gezond en lekker is.
  Deze demonstraties zetten de discussies ingang, en dat betekend een plus voor de produktie van pluimveevlees, dat zijn de feiten. Voor varkens weet ik het niet, maar volgens mij verwerken die nog meer produkten die een mens niet zomaar kan eten. Of je moet verzot zijn op een broodje sojaschroot, of kokosschilfers.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die Sprangers heeft een plank voor zijn kop.
  Hopelijk is de visie van Kees die van WUR.

 • no-profile-image

  gert

  na afloop een dineetje in een chique restaurant met een varkenshaasje of een kalfs-oester

 • no-profile-image

  Patrick

  Dirk je schrijft "De maatschappij zit te schreeuwen om personeel, dus pink GA aan het werk."
  Dat klopt ook, Pink heeft veel studenten en jongeren in de gelederen die toekomstige bedrijven gaan leiden, docters en advocaten worden, jongeren die bruggen bouwen tussen culturen.
  Jongeren die straks weten waar ze voor werken en er hard voor gaan werken.
  Wetenschappers die nieuwe ideeen in de landbouw in praktijk gaan brengen. Jongeren die leven willen in overvloedige natuur en gewoon respect hebben voor zich zelf, en ook voor het Wel-Zijn van dieren. Jongeren die het oppervlakte water koesteren alsof het een dierbare geliefde is. Jongeren die echte belangenorganisties gaan vormen.
  Inderdaad het spreekwoord, de jeugd heeft de toekomst geld zeker!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste Elleke, met alle respect, maar ik mis toch een inhoudelijke reactie. En daar gaat het me toch om. Je draait nu de stelling weer om als zou akkerbouw nodig zijn om veehouderij te bedrijven. Het lijkt een beetje de kip of het ei verhaal. Je kunt toch niet ontkennen dat zonder bemesting geen efficiente akkerbouw nodig is, of wel? En dan komt toch weer mijn vraag; hoe ga je dit doen.
  Laat ons dit nou eens uitdiscussieren, ik sta hier open voor.

 • no-profile-image

  Elleke

  Het verbaast mij zeer dat de reacties hier zo persoonlijk op de demonstranten van PINK! gericht worden. Wat weten we nou precies van deze mensen? Of ze een baan hebben, of ze in het asiel werken, etc. etc. Het enige wat wij weten is dat zij zich druk maken over het wereldvoedselprobleem en de rol die het eten van vlees daarin speelt. Het spreekt voor zich dat er voor de productie van 1 kilo vlees een veelvoud van voedsel en water nodig is. En dat is nou eenmaal een inefficiente manier van voedsel produceren.
  De mensen op dit forum lijken de demonstratie alleen maar op te vatten als een aanval op hun eigen welzijn en niet als een vraag om aandacht voor een groot probleem. Hoe voeden we de gestaag groeiende populatie op deze aarde en zouden wij niet wat van ons eigen welzijn kunnen inleveren om te zorgen dat mensen aan de andere kant van de wereld niet verhongeren?
  Overigens, in reactie op Melkveehouder: Wie heeft het over het weghalen van alle dierhouderijen op de wereld? En hadden we geen mestoverschot? Je kan wel doen alsof deze mate van veehouderij nodig is om de akkerbouw te ondersteunen, maar het lijkt mij toch vooral andersom.
  Het gaat er om dat we moeten overwegen om de vleesproductie te minderen, voor mens, dier én milieu.

 • no-profile-image

  Boerin

  Heb even op de site van PINK gekeken. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.... Pink onderhoud goede banden met Thieme en de partij v.d. dieren. Dus waarom kan Wageningen geen banden onderhouden met bv. Nutreco. Verder is het een veel geschreeuw en weinig wol site. gedateerd, het laatste nieuwsbericht is van 13-6 en het laatste persbericht los van de actie van vandaag is van 18-6. We kunnen dus vaststellen dat het een beetje een zondagsactieclubje is, dierenleed bestaat alleen als het zo uitkomt en in de zomervakantie niet, want dan hebben we geen tijd ?

 • no-profile-image

  gert

  boerin twente,juist in de zomervakantie puilen de dierenasiels uit met honden en katten,veel huisdieren worden daar vlak voor de vakantie gedumpt,over dierenleed gesproken.deze jongeren van pink zouden in de vakantie zich moeten aanmelden in de dierenasiels als vrijwilliger om de dieren te verzorgen,maken veel kabaal maar vertikken het om dan de handen uit de mouwen te steken

 • no-profile-image

  Boerin

  Beste Elisabeth, de werkelijkheid is dat wij als boeren meestal opdraaien voor zaken waar de maatschappij zich voor omdraait en wegkijkt. wij wonen aan de rand van een middelgrote stad in Twente. Dit zomerseizoen hebben wij samen met buurtbewonens, een boa-medewerker en het dierenasiel opgedraaid voor schrik niet twee honden, 4 nestjes jonge katten en ongeveer 8- 10 volwassen katten en een aantal konijnen. Ze worden gewoon weggezet omdat het vakantie is. Dan vind u raar dat wij verbitterd en agressief reageren op zo'n studentenclubje, die het allemaal zoveel beter denkt te weten dan wij. Nou, waar zijn ze dan als er weer een nestje jonge poesjes wordt gevonden, waar geen eigenaar bij hoort? Waar zijn ze dan bij de verwilderde hond? Dan zijn ze er niet omdat het gemakkelijker is om een boer te pakken, want die is wel, die loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheden, daar kun je gemakkelijk tegenaan trappen, en zo populistisch leden werven. Ik geef regelmatig rondleidingen op ons bedrijf, er was laatst een vrouw, erg actief in de dierenbeweging, milieu en dergelijke zaken, vraagt aan mij, hoelang koeien als los lopen in de stal, en of de partij v.d. dieren hier invloed op heeft gehad, staat ze stom verbaasd als ik antwoord dat je koeien bij ons al sinds de bouw van de ligboxenstal dus sinds 1971 loslopen. Maar wel een oordeel hebben zonder zich ergens in te verdiepen. Hier zakt mij dan de broek vanaf.....

 • no-profile-image

  Boer

  Elisabeth en Elleke, dat er zo gericht wordt gereageerd, is omdat wij als boeren ook allemmal neergezet worden als een stelletje milieuverpestende dierenbeulen. Daar wordt ik zo moe van. Wij zijn constant bezig om zo efficient mogelijk voedsel te produceren voor iedereen. Wij hebben het laagste voerverbruik en de hoogste opbrengst per ha. Wij voeren veevoer dat niet geproduceerd is op gekapt regenwoud. En zo zijn er nog meer zaken waaraan wij willen voldoen. En toch zijn wij hier in dit land vogelvrij voor het soort dat zijn tijd verdoet met protesteren. Als ze werkelijk wat willen doen, moeten ze naar Zimbabwe reizen en dhr Mugabe verrot schelden omdat ie zijn landbouw naar de kloten heeft geholpen. Maar dat durven die watjes dus niet. Nee lekker na de vakantie een dagje protesteren ipv college lopen. Wij hebben de afgelopen tijd wel gezien waar dit soort mee bezig is. Helaas hebben ze het voorbeeld dat in dit land het grootste tuig zelf tweede kamerlid kan worden. Dus dames, wij zijn zo gepikkeerd omdat de feiten telkens verdraaid worden door figuren die er niets van snappen, maar het demonstreren en dwarsliggen tot hobby hebben verweven.

 • no-profile-image

  roze

  PINK? Dacht altijd dat dat een homoclub was.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.