Redactieblog

2 reacties

Nieuwe NVP-voorzitter met miniambities

Gert-Jan Oplaat had nooit de ambitie om voorzitter te worden van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP). Zegt hij. Hij werd het wel. Een misser?

a zijn eerste toespraak vrees ik van wel. Wat een tegenstrijdigheden. Een voorbeeld: "Het gaat om de individuele ondernemer en de onafhankelijke behartiging van zijn belangen." Hoe kan dat? Je kunt als voorzitter wel het belang van een sector behartigen, maar moeilijk het belang van elk individu. Natuurlijk is die gebaat bij het welvaren van de sector. Echter, het sectorbelang kan best eens tegen het belang van het individu ingaan. Wat doet Gert jan dan? Kiezen voor het individu?

Oplaat zet zich ook meteen maar even af tegen de LTO. Die behartigt de belangen van de pluimveehouderij via de strakke banden met de Nederlandse Organisatie voor Puimveehouders (NOP) volgens hem niet goed. De pluimveesector wordt door de LTO te vaak als wisselgeld gebruikt.

Daarom wil Oplaat dat zijn club NVP sterk laten groeien. Over tien jaar heeft hij de NOP praktisch van de kaart geveegd. Ook wil hij betere vertegenwoordigingen in bijvoorbeeld het Productschap. Hij heeft er maar één zetel en wil er veel meer. Bovendien voelt hij niets voor samenwerking. Hij wil een eigen Productschapje met een voorzitter voor één dag in de week.

Moet die voorzitter dan Gert-Jan Oplaat heten? Eigenlijk laat de nieuwe voorzitter met zijn installatiespeech zien dat hij maar een heel klein Oplaatje is. Inderdaad, zonder spraakmakende ambitie. Zitten de pluimhouders daar op te wachten?

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ger

    Als de heer Oplaat echt ambities had zou hij hebben gepleit voor het opheffen van de Productschappen. Zelfs een klein Productschap eieren is er één teveel. Dat hij probeert de Vakbond voor Pluimvehouders op te waarderen is goed. Van de LTO valt inderdaat weinig te verwachten. Dat is nu eenmaal een veeteelt en akkerbouwclub. Dus, meneer Oplaat, aan het werk. De VVD zit toch niet op u te wachten. Die heeft zetels te weinig om u nog een kans te geven. Wie weet wat er gebeurt als u de Pluimveehoudersvakbond echt weet op te stoten in de vaart der volkeren....

  • no-profile-image

    boer

    Niemand zit op zo'n functie te wachten lijkt mij, maar soms moet je je verantwoordelijkheid nemen en dat heeft GJO in deze gedaan, waarvoor hulde. GJO heeft helemaal gelijk dat de lto de pluimvee (en varkens) alleen maar misbruikt tengoede van de koetjes. Neem alleen maar de degoratie als voorbeeld, meer hoef ik niet te zeggen. Een vakbond behartigd tenminste de belangen van de ondernemers, kijk maar naar de NVV, die doen erg goed werk, dit in tegenstellig tot de slachterijclub LTO ,die gelukkig zijn machtpositie in varkensland aan het verliezen is. GJO ik wens je veel sterkte in je nieuwe functie, het is omdat ik geen kippen hebt anders was ik direct lid geworden, dan maar donateur. (Zal meneer de vergaderboer zijn hele leven ambities gehad hebben om verhaaltjes te gaan typen voor een blaadje ??)

Of registreer je om te kunnen reageren.