Redactieblog

241 x bekeken 2 reacties

Muskusrattenvangst daalt

Het aantal muskusratten dat in 2007 is gevangen is gedaald naar 233.690 dieren.

Dat zijn ruim duizend dieren minder dan het jaar ervoor. De daling van 4,5 procent is lager dan de daling in de vangstaantallen van de jaren ervoor. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Landelijke Coördinatie Commissie Muskusrattenbestrijding (LCCM).

De vangst van muskusratten is nodig omdat de dieren de veiligheid van waterkeringen verminderen doordat ze deze ondergraven. Uit een inventarisatie van LCCM blijkt dat er op dit moment nog geen alternatieve bestrijdingsmethoden beschikbaar zijn.

In de provincie Utrecht zijn met ruim 72.000 dieren de meeste muskusratten gevangen. Ook in Zuid-Holland (40.500), Overijssel (bijna 30.000), Friesland en Groningen (beiden meer dan 25.000) worden veel muskusratten gevangen. Terwijl in vrijwel alle provincies vrijwel evenveel dieren werden gevangen, daalde het aantal in Zuid-Holland met 20 procent.

Het aantal beverratten dat in 2007 is gevangen is met 1.850 aanzienlijk gestegen ten opzichte van de 1.316 dieren in 2006. Dit komt volgens LCCM vooral doordat in perioden van hoog water veel dieren vanuit Duitsland naar Nederland zijn gekomen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    berlinda

    Er wordt ook lang niet zo fanatiek meer gewerkt dan vorige jaren. Je ziet ze steeds minder controleren.

  • no-profile-image

    Gaatze

    dat wou ik net zeggen.. Hebben ze minder gevangen of zijn er minder?

Of registreer je om te kunnen reageren.