Redactieblog

LNV sluit verplichte vaccinatie blauwtong 2009 niet uit

Het ministerie van landbouw sluit een verplichte vaccinatie tegen blauwtong in 2009 niet uit.

Dat blijkt uit het vaccinatieplan dat LNV naar de Europese Commissie in Brussel heeft gestuurd. "Met het plan is nog geen besluit genomen, maar om de mogelijkheden open te houden moet er bij tijds een plan ingediend worden om aanspraak te kunnen maken op Europese financiering", aldus een woordvoerder van LNV.

In het plan wordt een voorstel gedaan om in 2009 verplicht te gaan vaccineren tegen blauwtong, om hiermee het virus uit te roeien. Voorwaarde is wel dat ook in andere landen in Europa wordt gevaccineerd tegen blauwtong, anders is een poging tot het uitroeien van het virus zinloos.

Het besluit over de vaccinatiestrategie tegen blauwtong in 2009 wordt later dit jaar genomen, mede op basis van de evaluatie van de vaccinatiecampagne van dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.