195 x bekeken

'Kabinet krijgt terecht geen vertrouwen van de burger'

De oppositie in de Tweede Kamer vindt dat het kabinet te weinig doet om het vertrouwen van de burger terug te winnen.

Alle partijen vielen premier Jan Peter Balkenende hierop aan tijdens het eerste uur van debat over de rijksbegroting voor volgend jaar. Volgens Groenlinks, de Partij voor de Vrijheid, Rita Verdonk en de Partij voor de Dieren stroken de positieve woorden van Balkenende over het voorgenomen beleid niet met het gebrek aan vertrouwen in de samenleving. Fractievoorzitter Mark Rutte (VVD) vindt dat het kabinet te veel geld uitgeeft, waardoor het in de komende jaren tegenvallers niet meer kan opvangen.

Tweede Kamerlid Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) sprak Balkenende aan op zijn vermeende lakse houding ten aanzien van de voedsel- en kredietcrises. Volgens Thieme dient hij de markt aan strengere regels binden. "Het kabinet moet een wegwijzer zijn." Volgens Balkenende kunnen de problemen niet opgelost worden met alleen regelgeving en moet het bedrijfsleven hier nadrukkelijk bij betrokken worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.