Redactieblog

183 x bekeken

Hoogheemraadschap Delfland bezorgd over waterkwaliteit Westland

Bestuurders van Hoogheemraadschap Delfland gaan een motie indienen tegen de plannen om zoetwateropslagen als het Haringvliet, het Krammer-Volkerak Zoommeer en het Brielse Meer te verzilten.

"Tuinders in het Westland hebben op dit moment kwalitatief goed gietwater dat vanuit het Brielse meer het Westland wordt ingepompt. Wanneer de wateren worden verzilt kunnen de tuinders niet meer over zoet water beschikken", aldus de indieners van de motie.

De bestuurders zullen tevens het Rijk aansprakelijk stellen voor de verwachte schade, die in de miljoenen zal lopen, naast de schade die de natuur zal ondervinden in de regio. De motie wordt 9 oktober tijdens de vergadering ter stemming gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.