Redactieblog

1 reactie

'Declareer vaccinatie blauwtong bij DR'

Het productschap Vee en Vlees roept veehouders op om de vaccinatieverklaring dat hun dieren gevaccineerd zijn tegen blauwtong in te sturen naar Dienst Regelingen.

"Dit om te voorkomen dat Nederland straks geen geld uit Brussel ontvangt", aldus PVE. Terwijl de vaccinatiecampagne zelf zeer voorspoedig liep, blijkt het indienen van de vaccinatieverklaringen nog niet zo goed te lopen. Vorige week had Dienst Regelingen 20.000 verklaringen ontvangen. In totaal worden 50.000 verklaringen verwacht. "Voor de declaratie naar Brussel en de daarmee samenhangende financiering uit Brussel is het van zeer groot belang dat de vaccinatieverklaringen zo snel mogelijk worden ingestuurd", aldus PVE. Nederland moet bewijzen dat minimaal 80 procent van de blauwtonggevoelige dieren immuun zijn tegen blauwtong door vaccinatie of het doormaken van de ziekte.

In het kader van de vaccinatiecampagne kunnen veehouders die hun dieren hebben laten vaccineren tegen blauwtong de onkosten hiervan deels vergoed krijgen. Hiervoor moet de vaccinatieverklaring opgestuurd worden naar Dienst Regelingen. Vaccinatieverklaringen kunnen nog tot uiterlijk 15 februari 2009 gestuurd worden aan Dienst Regelingen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan Glas

    Er is per UBN nummer slechts een keer subsidie mogelijk. Omdat veel veehouders ook aan het eind van de vaccinatieperiode nog een vergoeding willen hebben voor het alsnog te enten jongvee of het aangekochte vee wachten de meeste veehouders tot het laatste moment van indienen van de declaratie .
    Samenhangend hiermee wachten ook veel veehouders met betalen van de blauwtongnota aan hun dierenarts.

Of registreer je om te kunnen reageren.