Redactieblog

3 reacties

Blauwtong loopt op naar 25 besmettingen

In Nederland zijn in totaal 25 bedrijven besmet met blauwtong.

Dat meldt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Alle besmettingen zijn in het noorden van het land. Er zijn gevallen in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. "Er komt dagelijks gemiddeld één besmetting bij", aldus een woordvoerder van de VWA.

Twee weken geleden telde Nederland nog twaalf bevestigde gevallen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grietje Feenstra

  Aangezien ik in 6vwo zit moet ik een profielswerkstuk maken. Ik zou graag de blauwtong bij schapen willen onderzoeken. Ik ben op zoek naar bedrijven in Friesland waar ik mijn onderzoek kan uitvoeren. Zou u mij adressen kunnen geven van deze besmette bedrijven?

  mvg

  Grietje Feenstra

 • no-profile-image

  willem

  Domme opmerking van elisa, toen de dieren op stal stonden was enten niet zo moeilijk geweest, maar om eerst alles op te vangen dat geeft een groot probleem.
  Bovendien, een rund die ooit blauwtong heeft gehad krijgt het niet weer, die is immuun.

 • no-profile-image

  Elisa de Vries

  Waarom niet net als in Denemarken, de bedrijven die niet enten gaan daar op slot.Volgens mij gaat iedereen dan enten , bij ons op het eiland is zeker 30% van de schapen en koeien niet geënt. Zelfs de veehandelaar heeft zijn koeien en schapen niet geënt. Gewoon SLUITEN die handel.

Of registreer je om te kunnen reageren.