Redactieblog

347 x bekeken 2 reacties

Varken tot kunst verheven

Bier, medicijnen, munitie, hartkleppen, remschijven, karbonades en kauwgom. Het lijken zaken die niets met elkaar te maken hebben, maar kunstenares Christien Meindertsma weet na een speurtocht van drie jaar wel anders.

De producten zijn slechts een greep uit de 187 producten die gemaakt worden van grote of hele kleine delen van het varken.

Het resultaat van de zoektocht wordt tot en met 28 september tentoon gesteld in de Kunsthal in Rotterdam. Meindertsma maakte ook een boek over haar zoektocht, dat de naam PIG 05049 heeft gekregen. Dit is het nummer van het varken dat symbool staat voor het kunstproject.

De kunstenares kwam met het project niet alleen in contact met boeren en slagers, maar ook met tatoeëerders, tandartsen en wapenspecialisten.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Burke

    Het is toch vreemd dat het varken de afgelopen jaren niets heeft opgebracht voor de boeren , al die jaren verlies moeten lijden. Het is te hopen dat de varkenshouderij de komende jaren weer wat mag verdienen.

  • no-profile-image

    W van Gemert

    Waarom lees wij dit soort stukken alleen in landbouwbladen, en niet in de regionale kranten.Wie begint er nu is een internetpagina die alle positieve artikelen over onze sector bij elkaar zet. De NVV lijkt mij de aangewezen kandidaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.