4 reacties

VVD wil milieuproblemen aanpakken

VVD-leider Mark Rutte wil dat zijn partij een groenere koers gaat varen.

Hij werkt aan een programma dat nog voor de behandeling van de milieubegroting, dit najaar, klaar moet zijn. Dat zei hij vandaag in een artikel in Trouw. Rutte vindt dat kleine maatregelen, zoals afval scheiden of minder consumeren, onvoldoende helpen. "Met consuminderen, waar GroenLinks een groot voorstander van is, red je het milieu niet", zegt hij. "Er moet veel groter worden gedacht."

De fractievoorzitter van de VVD in Tweede Kamer denkt daarbij aan afspraken met de industrie en verplichte reductiedoelstellingen. Overigens is het kabinet daar in het kader van het Schoon & Zuinig-programma al mee bezig; zo zijn er doelstellingen geformuleerd voor een afname van de co2-uitstoot. Ook Brussel werkt hieraan.

Groenlinks is sceptisch over de uitspraken van Rutte. Volgens partijleider Femke Halsema zijn groene en rechtse politiek niet met elkaar te verdedigen. "Echte groene politiek vereist een flinke herverdeling van welvaart tussen hoge en lage inkomens en tussen grote en kleine bedrijven", aldus Halsema. Zij noemt de VVD een 'grijze asfaltpartij'.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  De VVD is bezig om wat stemmen te pakken aan de linkerkant van het midden. Misschien niet zo verkeerd, het verzwakken van je tegenstander is tegelijk een versterking van jezelf.
  Ondernemend nederland moet tenslotte toch de kar trekken. Vanzelf komen er geen banen. Die rooie rakkers denken nog steeds dat de schatkist geen bodem heeft.

 • no-profile-image

  gert

  de koers van de milieuclubs of die van de boeren ?

 • no-profile-image

  e.

  Laten we eerst eens ons gezonde verstand gaan gebruiken, dan zijn er al heel wat milieuproblemen minder. Kunnen we meteen wat milieuclubs opheffen.

 • no-profile-image

  j.l te s

  stop de groene leugen.dan gaat het vanzelf stukken beter met het milieu

Of registreer je om te kunnen reageren.