6 reacties

'Prijs biologisch product moet aantrekkelijker'

Alle subsidies voor gangbare landbouw moeten worden stopgezet en voor biologische producten moet een eerlijke prijs worden gevraagd.

Dat vindt Tweede Kamerlid Kees Vendrik. Hij wordt de nieuwe woordvoerder voor het Europees landbouwbeleid bij GroenLinks. Ook gaat hij zich met biologische landbouw bezighouden.

Vendrik pleit voor het aantrekkelijker maken van biologische producten door bijvoorbeeld de btw te verlagen. Na het vertrek van Wynand Duyvendak heeft GroenLinks de portefeuilles opnieuw verdeeld. Ineke van Gent blijft woordvoerder voor dierenwelzijn, ruimtelijke ordening en overige landbouwzaken. Jolande Sap volgt Duyvendak op. Zij gaat onder meer financiën doen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Kan er iemand kijken naar het actie verleden van Kees Vendrik?

 • no-profile-image

  Piet

  Ja jongens, pomp er maar nog meer geld in (lees mijn belasting centen). Het wordt eens tijd dat deze sector zijn eigen broek ophoudt, en niet afhankelijk is van een erg hoog % subsidie.
  Als de subsidie wordt ingetrokken op biologische eindprodukten, zakt de biologische sector als een kaartenhuis in elkaar.

 • no-profile-image

  tomaat

  Misschien snappen die Engelse eindelijk dat dat biologische helemaal niet schoner of laat staan gezonder is, misschien dat de biologische poppenkast gewoon op zijn retour is omdat gangbaar evengoed superschoon en veilig is?

 • no-profile-image

  linkse

  Vendrik, weet je het verschil tussen een eerlijke prijs vragen en krijgen?
  Typisch politiek geleuter; "er moet een eerlijke prijs worden gevraagd."

 • no-profile-image

  melkboer

  Vendrik, wat een lulkoek. Zoals te lezen valt vind de consument biologische produkten te duur.
  Heel slim geformuleerd; "er moet een eerlijke prijs worden gevraagd".
  Dit suggereert een hogere prijs ten opzichte van gangbare produkten.
  De waarheid is dat Vendrik biologische produkten wil zien voor de prijs van de gangbare, en door het stopzetten van subsidies dit probeert af te dwingen.
  Vendrik kan zich beter aansluiten bij organisaties als wakker dier. Ook die proberen met dwang ondernemers te sturen.

 • no-profile-image

  W van Gemert

  Wat is het toch makelijk met dit linkse geklets als je niet gehinderd wordt door kennis van zaken en enige economische kennis.Nederland is geen eiland maar onderdeel van de EU misschien kan iemand van GroenLinks dit aan Vendrik even mededelen.(een munt de Euro )

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.