Redactieblog

1 reactie

Nog geen duidelijkheid vaccinatie Q-koorts

Er is nog geen duidelijkheid over de mogelijkheid om te gaan vaccineren tegen Q-koorts.

Dat blijkt na het sectoroverleg van het productschap vee en vlees. Vanuit de geitenhouderij is de wens om te vaccineren groot. Het ministerie van landbouw is in gesprek met de Franse producent van het vaccin, waar nog geen toelating voor is. Een gangbare procedure voor de toelating van een diergeneesmiddel duurt jaren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Yvonne Termeer

    Jammer dat er niet wat meer achtergronden bij zo'n bericht staan. Wat zijn de beweegredenen om tot enting te willen overgaan; hoe zijn de resultaten in het buitenland dan? Wij hebben een koppel hoogdrachtige geiten; kunnen die ook geent worden. Er wordt nu alleen maar gelobbyed om de entingen voor elkaar te krijgen. Het zou wel fijn zijn als de geitenboeren dan een stuk meer achtergrond informatie zouden krijgen, zodat zij ook achter zo'n enting gaan staan. Het lijkt ons er voorbarig om nu al te gaan enten; we weten niet eens hoe de stand van zaken op dit moment is. Of zijn alle resultaten van het tankmelkonderzoek al bekend, maar krijgen wij die niet te horen? Zelfde als celgetalonderzoek, horen wij als geitenhouder ook niks van.

    Yvonne Termeer
    www.geitenhouderij.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.