Redactieblog

1 reactie

Nederland drinkt minder frisdrank

Nederlanders drinken steeds meer caloriearme dranken.

Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek, CBS. Nederlanders dronken in 2007 gemiddeld 30 liter ligth frisdranken per persoon. Sinds 2000 is het aantal liters per persoon met driekwart toegenomen.

De consumptie van 'regular' (suikerhoudende) frisdranken blijft juist steeds verder dalen: van 80 liter per persoon in 2000 tot 66 liter in 2007. Toch was regular frisdrank ook in 2007 veruit het meest in trek.

De daling van de frisdrankconsumptie baart suikerproducent Suiker Unie geen zorgen. "De frisdrankindustrie is een belangrijk afzetgebied voor onze suiker, maar deze tendens is al lang gaande. Andere marktontwikkelingen, zoals het beperken van het quotum iso-glucose dat uit granen wordt gewonnen, geeft juist weer meer afzetmogelijkheden", aldus Paul Fest, salesmanager industrie van Suiker Unie.

Lees ook: Trendbreuk sapconsumptie

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rinie

    In lightdranken zit o.a. aspartaam, ook gebruikt in zoetjes. Als je googled op aspartaam word je daar echt niet vrolijk van. Ik koop ze in elk geval niet meer. Geef mij maar water met wat roosvicee!

Of registreer je om te kunnen reageren.