Redactieblog

Imeko boekt winst in 2007

Imeko Holding heeft in 2007 een nettoresultaat behaald van 352.000 euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van het zuivelhandelsbedrijf. In 2006 behaalde het bedrijf nog een negatief resultaat van 405.000 euro. De omzet steeg in 2007 met 17,5 procent tot 47,6 miljoen euro, terwijl de winst per aandeel uitkwam op € 0,04.

De stijging van de omzet is veroorzaakt door de gestegen kostprijzen van melk en door de grotere verkoop van bulkproducten. "In de eerste drie kwartalen deden zich grote prijsstijgingen voor. De onrust op de markt werd nog aangewakkerd door de volledige afschaffing van Europese exportsubsidies en een voortgaande waardedaling van de Amerikaanse dollar. De concurrentiepositie van Europese zuivelbedrijven op de wereldmarkt verslechterde hierdoor", aldus Imeko.

In het eerste halfjaar van 2008 kon Imeko het positieve resultaat vasthouden. Een gefundeerde prognose voor 2008 wil het bedrijf nog niet geven, gezien de grote en nog toenemende dynamiek op met name de grondstroffenmarkt.

Imeko heeft onlangs een intentieverklaring getekend over de aankoop van een meerderheidsbelang in haar joint venture partner Shanxi Gucheng Group. Imeko en Shanxi Gucheng Group werken sinds 1995 samen in een joint venture, waarin Imeko een belang van 25 procent heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.