171 x bekeken

Hajer nieuwe directeur Planbureau

Het kabinet heeft ingestemd met de benoeming van Maarten Hajer tot directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Hij neemt op 1 oktober de scepter over van Dineke Mulock. Hajer is werkzaam voor de afdeling Politicologie van de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor werkte hij onder meer voor de universiteiten van Leiden en München en was hij senior onderzoeker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in Den Haag.

Het Planbureau voor de Leefomgeving ontstond dit jaar door een fusie van het Ruimtelijk Planbureau (RPB) en het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP). Mulock was sinds de samenvoeging interim-directeur. Het Planbureau adviseert het kabinet gevraagd en ongevraagd over ruimtelijke ordenings- en milieuvraagstukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.