Redactieblog

1 reactie

Goede productieresultaten vleeskuikenhouders

Vleeskuikenhouders van Coppens boeken in het tweede kwartaal van 2008 goede productieresultaten.

De gemiddelde voederconversie op basis van 1500 gram daalde van 1,47 in het tweede kwartaal in 2007 naar 1,41 in 2008. Het aflevergewicht steeg van 2.338 naar 2362 gram in dezelfde periode. De gemiddelde groei op de vleeskuikenbedrijven steeg van 53,9 gram naar 56,6 gram, terwijl het uitvalspercentage daalde van 4,19 naar 4,02 procent. Het productiegetal steeg met 8 procent naar 309.

"We hebben hiermee een grote stap voorwaarts gemaakt. Ik verwacht niet dat we de komende maanden nog zo'n grote stap kunnen maken", aldus Ad Kemps van Coppens.

De positieve ontwikkelingen worden volgens Kemps veroorzaakt door de vooruitgang in genetica van de kuikens en het nieuwe voerconcept van Coppens. "In 2007 hebben we geïnvesteerd in een nieuwe productielijn waarmee we voer kunnen produceren met meer structuur." Aanleiding voor het voer met meer structuur is het verbod op groeibevorderaars en andere coproducten. De kuikens bleken hier moeite mee te hebben, waardoor de dieren gezondheidsproblemen kregen. "Met het structuurrijke voer zie je een betere ontwikkeling van het maagdarmstelsel van de kuikens, waardoor ze zich beter ontwikkelen en meer weerstand hebben tegen ziekten", legt Kemps uit. Coppens is begin 2008 volledig overgeschakeld op het nieuwe voer.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dirk

    Erg leuk, maar met die 4% uitval doe je gewoon niet meer mee!!!!!!!!!!!
    Schande zoveel dooien, geen wonder dat diverse dubieuze organisaties een poot aan de grond houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.