Redactieblog

229 x bekeken 1 reactie

Fors minder volwassen runderen geslacht

Het aantal volwassen runderen dan wordt geslacht is in een jaar tijd met ruim 40 procent gedaald.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Terwijl er in juni 2007 nog 41.300 runderen werden geslacht, ligt het aantal in juni van dit jaar op 24.200.

De daling komt vooral door een daling van slachtingen van vrouwelijk rundvee. Het aantal koeien dag geslacht werd is met 47 procent gedaald naar 18.200 dieren, het aantal vaarzen dat geslacht werd daalde met 40 procent naar 600 dieren. De daling van het aantal slachtingen komt door de grote vraag naar koeien in de melkveehouderij.

Het aantal stieren dat in juni werd geslacht is vrijwel stabiel ten opzichte van voorgaande jaren. In juni 2008 werden 5.400 stieren geslacht.

Het totaal aantal runderslachtingen bleef in juni van dit jaar gelijk ten opzichte van vorig jaar en steeg met 5 procent ten opzichte van mei 2008 naar 149.100. De stijging komt vooral door het aantal kalverslachtingen dat met 14 procent steeg ten opzichten van dezelfde periode vorig jaar. In juni werden 124.900 kalveren geslacht, 7 procent meer dan in mei.

De runderen werden in juni op een iets zwaarder gewicht geslacht; het totaal aantal kilo’s geslacht gewicht steeg met 8 procent ten opzichte van mei 2008 naar 27.557 ton vlees. Dit is normaal in de zomerperiode.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Louisa

    Op naar een vegetarische/veganistische samenleveving, waar dieren niet meer uitgebuit en verder mishandeld worden voor de mens die nieteens vlees nodig heeft (en er kanker van kan krijgen).

    Walgelijk die misbruik praktijken!


    Louisa

Of registreer je om te kunnen reageren.