476 x bekeken 22 reacties

Duyvendak hekelt in boek greenports

Gewezen Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak (Groenlinks) hekelt in zijn zojuist gepubliceerde boek 'Klimaatactivist in de politiek' de greenports.

Hij spreekt over landbouweconomische centra met een grote belasting voor het milieu. Volgens Duyvendak zijn de greenports prestigeprojecten van het CDA, waarbij alleen naar de economische belangen is gekeken. "Wij plukken daar nu de wrange vruchten van", schrijft hij. Ook vindt hij dat minister Jacqueline Cramer (Vrom) te weinig ruimte krijgt van het kabinet voor haar milieupolitiek.

Duyvendak raakte deze maand in opspraak nadat hij bekend had gemaakt dat hij betrokken was bij de inbraak in het ministerie van Economische Zaken in 1985. Zijn positie werd onhoudbaar na de publicatie van een brief van oud-topambtenaar George Verberg. Daarin stelde deze dat hij is bedreigd nadat Duyvendak in een krakersblad zijn adres had gepubliceerd. Het Kamerlid besloot daarop op te stappen.

Duyvendak zei, voorafgaand aan de presentatie van zijn boek, dat hij actief blijft voor zijn partij GroenLinks. Ook zal hij blijven strijden tegen klimaatverandering.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pim

  wat zal de toekomst leren; als men alles onderzocht heeft, wordt hij held of pispaal.
  mensen zo domm; kijken alleen maar naar eigen belangen.

 • no-profile-image

  jan

  Don Quichotte kon het ook niet winnen van de windmolens.Zo kan duivendak de altijd al aanwezige klimaatverandering ook niet veranderen!Jammer voor hem,hij zal toch weer iets anders moeten verzinnen om andere mensen onder de knoet te krijgen en kunnen manipuleren!

 • no-profile-image

  fred v a

  als meneer duivendak mij uit kan leggen
  hoe oa de zwerfkeien in drente eeuwen
  geleden terecht zijn gekomen,toen er nog
  geen koeien geen autos op de wereld rond reden ,en de ijskappen toch smolten
  dan worden we al een stuk wijzer,allemaal gezwetst.

 • no-profile-image

  Dirk

  Het is werkelijk te gek voor woorden dat zo iemand als duivendak nog maar iets kan betekenen.
  Het is nederland ten voeten uit, Crimineel, bedreiger, inbreker heeft jaren in de tweede kamer gezeten. Een zedendelict wordt met een taakstraf bestraft.
  Het is mij wel duidelijk: Het werkschuwe tuig uit de jaren 70 heeft diep in onze samenleving door weten te dringen. Dat is zeer zorgelijk, want die verderfelijke mentaliteit bepaald thans voor een groot deel wat er hier gebeurd. Die ballemakers zitten in de politiek, justitie, de media en zo hier en daar in semi-overheids functies (zorginstellingen).
  Van mij mag iedereen ze de huid volschelden, het krediet is allang verlopen bij dit soort mensen, net zolang in de grond trappen tot ze niet meer boven komen.
  Misschien moeten zij maar eens bedreigd worden, hebben ze ook met anderen gedaan.Gli uit ijselmuiden, hoe zou het zijn wanneer u een bericht thuis kreeg dat jouw kinderen wel eens iets ernstigs kunnen overkomen. Leuk om mee te maken he.
  Maar dat stuk schorem van een duivendak heeft dat dus op zijn geweten.
  En de lafbek komt daar pas mee nu alles verjaard is, u stapt daar veel te makkelijk overheen. net als die dieren activisten die gewoon brandstichten en kinderen bedreigen, dat moet allemaal maar kunnen. OPKNOPEN DIE HAP.
  maar dat is zeker weer opruiend.

 • no-profile-image

  gli

  Vooropgesteld:
  Ik zal, denk ik, nooit op de partij van Duyvendak stemmen.
  Hij heeft in het verleden volstrekt verkeerde dingen gedaan
  Het is daarom volkomen terecht dat hij uit de Tweede Kamer gaat
  Op veel punten ben ik het niet en soms volstrekt niet met hem eens
  Maar anderen hebben soms boter op hun hoofd. Om politieke redenen geven zij hem een schop na. Soms zelfs een stoot onder de gordel.
  Ik geneer me voor de opmerkingen van sommigen. Om niet te zeggen van heel velen! Wat een schurkachtige opmerkingen worden er gemaakt.
  Laten we nu eens gewone discussies voeren en niet elkaar de huid vol schelden. BA!!!!!!!!

 • no-profile-image

  pzw

  Laten we hem nooit bedreigen, nooit waarderen, laten we de naam nooit meer uitspreken, nooit meer opschrijven, nooit meer op iets van hem reageren. Nooit meer iets van hem accepteren. Nooit meer acceptabel in onze maatschappij. Dit is een paria van het laagste soort. Mag nooit meer van ook maar één enkele voorziening in ons rechtssysteem, wat lieden als hij verfoeien, gebruik maken. Zo iemand nooit meer willen ontmoeten. Schrappen uit alle registers. Zo iemand noem je: DOOD.
  Doodzwijgen en negeren.

 • no-profile-image

  PLASJE

  ...is Plasje nu zo dom of....?...alle gekrakeel/reacties/persartikelen etc. ten
  spijt.... heeft Plasje slechts 1 vraag : hoe
  is het mogelijk?!.... en vervolgvraag :
  ...als dit kon...wat wacht ons dan nog meer?! en ...wie wacht ons dan nog meer?!.....

  P.S. de naam van zo iemand noemen is
  al veel te veel eer

 • no-profile-image

  mityie

  gli ijselmuiden;;;is zie in reactie geen onvertogenwoord;;;links maakt meer stuk dan ons lief is;zij verkwanselen de landbouw en het REGENWOUD;; voor elk Ha naar nieuwe natuur[wat is dat?]word er 4.5 Ha regenwoud gekapt;natuurmonumenten bezit 100.000 Ha grond aan landbouw ontrokken;dus word er 450.000 Ha regenwoud gekapt;duivendak zal en linkse T.V. zal dat berichten;;

 • no-profile-image

  john

  Duivendak heeft een vout gemaakt in het verleden, maar een mens kan beteren. Wat betrefd zijn kritiek op greenports ben ik het gedeeltelijk met hem eens: het milieu wordt teveel belast, laten we lokaal produceren en ook lokaal consumeren. Weg met kunstmest, pesticiden en CO2 uitstoot, laat de natuur zijn werk doen.

 • no-profile-image

  groene haven

  Us femme zal nog wel efkes een baantje voor
  die foute duivenkak regelen.

 • no-profile-image

  jac

  john uit Alkmaar leeft ergens buiten deze planeet geloof ik, Utopia of zo.....
  lokaal produceren, lokaal consumeren, klinkt leuk maar is niet realistisch.
  Wat betreft de CO2 uitstoot stoppen is wel het domste wat ik ooit gehoord heb! Dus het leven op aarde stoppen, alles wat ademt ademt CO2 uit, alleen de planten ook nog soms in.......
  Als Jij en duiven op zijn dak zich druk maken over teveel CO2 uitstoot, waarom heeft laatstgenoemde dan altijd terreuracties tegen kernenergie gevoerd????

 • no-profile-image

  cor

  Dankzij de akties en goede nazorg van Dhr Duyvendak en zijn linkse vrienden is het maar toch goed afgelopen met de mensen in Zuid-Afrika

 • no-profile-image

  Dirk

  Dat kan alleen in Nederland, topcrimineel Duivendak zat in de politiek, en gaat ons nu vertellen wat goed of slecht is. Ik ben bang dat onze politiek deze druif gaat geloven. Het is ook bedroevend dat de nederlandse media veel oog heeft voor dit soort figuren. Ik ben trouwens ook het artikel over Marianneke en de MER kwijt. Misschien dat de redaktie dat terug kan plaatsen, geeft ook weer eens aan hoe er met onzin wordt omgegaan.

 • no-profile-image

  J. Veldhuizen

  De titel van het boek is verkeerd, het moet zijn "klimaatactivist UIT de politiek. En dat is maar goed ook, mensen van dit niveau horen niet in de politiek thuis. Het is trouwens ronduit belachelijk dat zo'n persoon in de kamer kon komen. Linke Robin Hood, laat me niet lachen, het is gewoon een crimineel.

 • no-profile-image

  Lot

  Natuurlijk is de landbouw een tak van sport die naast zijn producten ook afval produceert. Maar de greenports aanwijzen als vervuilend op zich is pure onzin. Er wordt in de agrarische sector veel afval verwerkt, en het produceren van afval wordt steeds beter beheerst. Nederland zal altijd voedsel blijven produceren voor de export. Duyvendak en de zijnen zouden daar blij mee moeten zijn. Zij weten toch ook hoe een handelsbalans in elkaar steekt?

 • no-profile-image

  Christiaan

  Met Zuid-Afrika gaat het goed?
  Hopelijk maakte u een grapje!
  Zuid-Afrika wordt binnen nu en 5 jaar een tweede Zimbabwe!
  De eerste boeren zijn al verjaagd ten nooden van Jo´burg.
  Tís maar dat u het weet!!!

 • no-profile-image

  boertje

  meneer duyvendak de mongool die schijt had aan het hele nederlandse rechts systeem en geen normen en waarden kon tegen over mens en DIER heerlijk dat nederland

 • no-profile-image

  Frans-Jan

  Nou mijnheer duyvendak, andermans spullen in de brand steken is ook niet erg goed voor het milieu..........

 • no-profile-image

  H.A.H.

  Topcriminelen in de politiek, in de tweede kamer notabene. Dat kan alleen in nederland. Hij zou alsnog berecht moeten worden.

 • no-profile-image

  cor

  Cristiaan,je hebt gelijk.Wat ik bedoel is dat mensen als duyvendak alleen maar herrie schoppen,Ze komen niet met oplossingen.Nu de aparteid weg is,en er seriueze problemen zijn in Z.A.Waarom gaat hij daar de mensen niet helpen?(nazorg)Dat was toch zijn doel met de makro branden?Dat doet hij,maar ook zijn linkse vrienden niet.Ze voelen zich verheven boven het gewone volk.Zij zijn degene die de waarheid kennen en jij bent niemand.Zij zullen de oplossingen aandragen die jij gaat betalen.Op naar een schoner milieu,in een door hen bedachte perfecte wereld

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Laat één ding duidelijk zijn.
  "Een wakker dier" heeft helemaal niets op met volkert van der graaff of met ene wijnand duijvenzak
  Ook met de hoofddoekjes partij van femmechie heb ik niets mee!
  De zorgen van duijvenzak/de graaff
  over de teloorgang van de "onmenselijke" wereld deel ik met hen.
  Echter als er ooit mensen geweest zijn die er beter het zwijgen toe konden doen ....dan zijn zij de eerst aangewezenen!!!
  Zoals bekent ga ik voor Geert, want die gaat voor ons(mensen) én dieren.
  Overigens ben ik het met de rechtsere mensen eens dat linksere mensen blijkbaar meer mochten/mogen dan middenmoters of zo u wilt rechtsere mensen.
  Na jaren van overpeinzing ben ik van mening dat zowel rechts als links bij tijd en wijle het gelijk aan hun kant hebben.
  Hoe triest is het dan om te constateren dat de erkenning van dat gegeven,
  door beide zijden niet geaccepteerd wordt.
  Een wakker dier prijst zich gelukkig dat hij deze barriere overwonnen heeft.
  Vraag u zelf af geachte lezer dezes , in hoeverre
  u hiermee gevorderd bent.
  grtn. van een wakker dier

 • no-profile-image

  gert

  duivendak is een aanfluiting voor de democratie en voor het aanzien van tweede kamerleden, voor zover die nog aanzien hadden.Hij heeft nederland het aanzien gegeven van een bananenrepubliek

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.