Redactieblog

16 reacties

Duistere praktijken

Kijk, daar was ik nu bang voor. Ze zijn niet te vertrouwen. Milieuactivisten en dat soort lui. Dat bewijst de affaire Wijnand Duyvendak.

U weet wel, dat Tweede kamerlid voor Groen Links. Nu een scherpslijper eerste klas. Wijst de medemens met regelmaat op integriteit. Wat blijkt echter? Duyvendak is van alles, maar niet integer. Hij bekent nu dat hij vroeger bij actievoeren inbraken heeft gepleegd. Hij schreef er een boek over. Niet met een spijtbetuiging, nee gewoon omdat de inbraken niet het gewenste effect hebben gehad. Daarom koos hij voor de parlementaire weg. Een inbreker, die loog over zijn verleden, in de Tweede kamer. Bij Groen Links kan dat dus.

Dat zet vraagtekens bij de andere voormalige actievoerders in de politiek. Hoe eerlijk zijn Marianne Thieme en Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren? Hoe moeten we Nico Koffeman van diezelfde partij in de Eerste Kamer beoordelen? Hebben zij een schone lei? Hoe is hun relatie nu met de milieufanaten en activisten van Wakker Dier? Als ze zich er niet van distantiëren zijn ze in feite medeverantwoordelijk.

Ik krijg een raar gevoel van binnen. Onze Tweede Kamer kan best elementen bevatten die in een democratie niet thuishoren. Die onder dekmantel van die Kamer veel invloed hebben. Kijk maar eens naar de Partij voor de Dieren. Die bereikt veel meer dan hun zetelaantal rechtvaardigt. Voeg daarbij Koffeman. Die stelt mede via echtgenote Antoinette Hertzenberg in Radar de veehouderij continu in een kwaad daglicht. Het zijn allemaal Duyvendak-achtige figuren. Hun integriteit trek ik ernstig in twijfel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  cleetje

  Dat er een of twee kamerleden crimineel blijken te zijn is niet zo verwonderlijk.
  Het zijn en blijven mensen..meestal worden ze na het bekend worden van hun daden geroyeerd door hun partij of ze stappen zelf op..(in ieder geval en gelukkig is er nu een wet die het verhinderd dat ze na hun kamerlidmaatschap nog jarenlang vette wachtgeldregelingen opstrijken, (dat scheelt alweer een hoop geld).
  Voor wat betreft Mevr. Thieme..die is echt wel zo slim dat zij begrijpt hoe de keten van de vleesproduktie in elkaar steekt. M.a.w. als zij zegt dat het anders moet dan voelen de boeren zich aangevallen..Vaak geheel ten onrechte want zij zijn ook slachtoffer (lees slaaf) van dit systeem... De ware schuldigen zijn o.a. de banken (geld geleend voor grote stal die gauw terugbetaald moet worden)..de farmac. industrie (levering van (groeibevorderende) medicijnen. opleiding
  dierenartsen)..vleesverwerkende industrie/veevoerfabriekanten (die bepaald hoeveel en wat er gevoerd wordt)

  Aan het eind van de keten hangt de boer die de zwarte piet krijgt toegespeeld als er iets fout gaat.

 • no-profile-image

  Harm

  Ik vertrouw de mensen van de Partij voor de Dieren ook niet. Wel verbaas ik me over hun macht. In de Tweede Kamer hebben ze een enorme invloed op het beleid. Dan de media. Ze hoeven maar een scheet te laten en het staat in de krant. En dat terwijl de inhoud altijd dezelfde is. Ze weten de publiciteit te bewerken. Daar kan de LTO nog wat van leren. Alleen zijn die super eerlijk en dat werkt in deze maatschappij kennelijk niet. Dus ook maar een Duyvendakje of een Thiemetje aantrekken? Het mag kennelijk in Nederland.

 • no-profile-image

  boer

  Wat gemeen om onze hardwerkende voedselproducenten zo af te schilderen. Al die boeren en hun gezinnen doen uitstekend werk. Ze hebben ook veel bereikt met weinig middelen en mensen. Het is vals om deze voedselproducenten op deze wijze in een kwaad daglicht te stellen, zoals thieme doet, Frederique.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hun integriteit twijfelde ik nooit aan, ze zijn niet integer dat is zo klaar als een klontje ze gaan over lijken. Wat aan deze mensen opvalt is dat ze altijd wel iets naar voren brengen wat de wereld zal doen vergaan. In de jaren tachtig waren het de kernwapens en nu is het de opwarming van de aarde. Het zijn enorme angstzaaiers . Werkelijke bijdragen aan de maatschappij zijn er niet. Anargie is hun grote drijfveer. Hiermee houden ze de oude klassenstrijd
  in stand

 • no-profile-image

  jaap

  Voor degene die het interesseert; lees het boek Eco Nostra en de ogen gaan open.
  Daar lees je met wat voor schurken we te maken hebben.Kamerleden, rechters enz.
  Ik vraag me af wie deze beerput eens voorgoed gaat openen en schoonmaken!?

 • no-profile-image

  Fabels

  Sorry dat ik het zeg, maar wat een achterlijke krantenkop. Duyvendak is ook blond en een man, dus dat bewijst dat alle blonde mensen en mannen niet te vertrouwen zijn. En zo ken ik er nog wel een paar. Daar hebben ze ooit een hele mooi term voor uitgevonden: drogredenen.

  Dergelijke redeneringen zijn dom en gevaarlijk.

 • no-profile-image

  groen rechts

  Duijvenkak is van groen niks.
  Groen niks, het woord zegt het al, is de hoofddoekjes partij én heeft helemaal niks met dierenbescherming van doen.
  Dit in tegenstelling tot de Partij Voor De Dieren.
  Vergaderboertje vergelijkt de vele rotte appels in de rooie mand van femmechie,
  met de gave peren van de p.v.d. Dieren.
  Overigens raad ik een ieder aan om op Wilders te stemmen.
  Die man is door de rooie loeders van onder tot boven nageken .....én er is niets fouts aan die man gebleken!

 • no-profile-image

  wat een

  Noem eens 1 ding wat die terroristen in de tweede kamer daadwerkelijk veranderd hebben dan ? Het enigste is dat ze de gulle lach van iedereen kregen toen ze een verbod wilden op vissen in een RONDE vissenkom......

 • no-profile-image

  Jan

  In Engeland houden ze kampioenschappen liegen voor amateurs. Alleen politici en advocaten worden van deelname uitgesloten. Beroepsleugenaars mogen namelijk niet meedoen!!!!!! Vergaderboer, typisch een een voorbeeld van selectieve verontwaardiging. Als werkelijk alle duistere zaken aan het licht zouden komen, ben ik er zeker van dat de mensen van de partijen waarin u vertrouwen heeft heel wat meer misdaden op hun kerfstok hebben dan de mensen waar u hier met uw vinger naar wijst. Overigens ben ik ook geen fan van dezen. Ik ben fan van geen enkele politicus.

 • no-profile-image

  Frederique

  Wat gemeen om onze hardwerkende volksvertegenwoordigers zo af te schilderen. Marianne Thieme en al die anderen doen uitstekend werk. Ze hebben ook veel bereikt met weinig middelen en mensen. Het is vals om ze op deze wijze in een kwaad daglicht te stellen.

 • no-profile-image

  Lisette

  Niks van aantrekken, Marianne en Antoinette. Dank zij jullie hebben wij een uitstekend koppel met een enorme invloed. Ga zo door!

 • no-profile-image

  Tonny

  Duyvendak is het beste bewijs dat activisten niet te vertrouwen zijn. De door vergaderboer genoemde lieden dus ook niet. Die hebben zelf actie gevoerd. Je ziet nu ook dat liegen door hen gewoon tot norm is verheven. En dat soort mensen moeten ons land besturen. Geen wonder dat we Den Haag wantrouwen. Vooral omdat ze ons pakken, een hardwerkende niet erg weerbare groep. We zijn immers vaak alleen op onze bedrijven. Je zult maar een nertsenhouder zijn. Ik ken er die 's nachts gewoon bang zijn. Vooral om hun slapende kinderen. Daar staan de activisten niet bij stil. Vraag is: wat doen we er aan? Vermoedelijk niets. Wij hoeven maar iets verkeerds te doen of we hebben de AID of politie op het erf. De activisten kunnen zich van alles permiteren.

 • no-profile-image

  Hero

  Had het te druk om de discussie te volgen. Daarom deze late reactie. Ik schrik nu van de nog steeds actievistische achterban van Marianne Thieme en Antoinette Hertzenberg. Ze zijn veel gevaarlijker voor de landbouw dan we denken. Wat kunnen we er aan doen?

 • no-profile-image

  ook cleetje

  Cleetje is wel er clichématig en oude koeien uit de sloot aan het halen. Ook organisaties als de genoemde PvdD hebben vaak al jaren dezelfde weerwoorden of beschuldigingen. Niets vernieuwend en erg ééntonig. Toch pikt de media hun verhalen steeds op en brengen het met een nieuw sausje. Dat ze niet helemaal zuiver zijn tot op het bot, tja vraag bijvoorbeeld maar eens aan wakkerdier weidestein hoe hij die kip zonder blikken of blozen een kip de poten brak. Donoren denk na en geef aan het kankerfonds uw geld.

 • no-profile-image

  boer

  Nu cleetje, waarom valt thieme dan die andere organisaties niet aan dan. Zij zijn puur en alleen erop uit om de boeren zwart te maken en anders niets. Maar even voor de goede orde. Ik voel me absoluut geen slaaf, hoe kom jij erbij om mij als slaaf te zien. Ik bepaal zelf wat er op mijn bedrijf gebeurd en NIET iemand anders. IK bepaal wat voor een voer en hoeveel, IK bepaal de beerkeuze, IK bepaal hoe ik uitbetaald wordt (helaas nog niet hoeveel) Ik bepaal bij welke bank en als belangrijkste IK bepaal hoe ver ik zelf wil gaan. 1 ding ben ik het wel met je eens, dat boeren altijd de schuld krijgen. Kijk maar eens naar het hele castratieverhaal voor biggen. Wij als varkenshouders hebben alles al lang klaar, maar helaas moest om diverse redenen het geheel 2 maanden uitgesteld worden en wie geeft pvdd, varkensinnood en wakkerdier de schuld....juist de varkenshouders. En nog even over het echte onderwerp hier zo. Duijenkak is gewoon een crimimeel.

 • no-profile-image

  Anton

  Het is griezelig dat Marianne Thieme, Esther Ouwehand en Nico Koffeman verbonden zijn met (echtgenote) Antoinette Hertzenberg. En dus indirect een enorme invloed hebben op het programma Radar. Eén van de laatste wapenfeiten is dat een slachterij in Leeuwarden is gestopt na zeer éénzijdige en belastende berichtgeving in Radar. Boeren hebben hier last van. Thieme, Ouwehand en Koffeman lachen in hun vuistje. Maar zuiver is het niet.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.