Redactieblog

242 x bekeken

Daling aantal vergunningen kassenbouw

Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor kassen is in de maand mei flink gedaald.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, CBS. Terwijl in dezelfde periode vorig jaar nog 26 bouwvergunningen werden afgegeven, zijn dit er dit jaar 10. De bouwwaarde van de vergunningen daalde van 20 miljone in 2007 naar 6 miljoen in mei 2008.

Het aantal bouwvergunningen voor schuren en stallen bleef dit jaar vergelijkbaar ten opzichte van vorig jaar. In mei werden 166 vergunningen aangevraagd met een totale waarde van 48 miljoen euro. Vorig jaar waren dit 160 aanvragen met een waarde van 52 miljoen euro.

In het eerste kwartaal van 2008 werden 422 bouwvergunningen voor stallen en schuren verstrekt, ten opzichte van 475 in dezelfde periode vorig jaar. In het het eerste kwartaal werden 41 vergunningen voor kassenbouw verstrekt, drie meer dan in dezelfde periode in 2007.

Of registreer je om te kunnen reageren.