Redactieblog

208 x bekeken 1 reactie

Cumela: oneerlijke concurrentie is onzin

Loonwerkersorganisatie Cumela vindt het gebruik van landbouwtrekkers in de grondverzet geen oneerlijke concurrentie.

Dat zegt de organisatie in reactie op een artikel over Transport en Logistiek Nederland (TLN) in de Telegraaf. TLN noemt het gebruik van landbouwtrekkers oneerlijke concurrentie en er wordt volgens de organistie roekeloos gereden met de trekkers.

"Landbouwtractoren kunnen door iedere ondernemer worden ingezet. Er bestaat geen exclusiviteit en er zijn ook geen specifieke voorrechten voor een selecte groep gebruikers. Het verwijt over 'oneerlijke concurrentie met landbouwtractoren' is onzin", aldus directeur Jan Maris van Cumela.

Volgens Maris is het transport kostprijstechnisch gunstier met vrachtwagens dan met landbouwtrekkers. Alleen op korte afstanden, bij minder dan 3 kilometer is de trekker goedkoper. "De keuze voor vrachtauto's of tractors met dumpers wordt in de meeste gevallen bepaald door de terreinomstandigheden buiten de weg", aldus Maris.

Cumela vindt dat TLN krokodillentranen huilt ten behoeve van de eigen achterban.

Eén reactie

  • no-profile-image

    harm

    bepaalde diciplines op sector gebied moet je gescheiden houden, transport heeft wel degelijk een punt!

Of registreer je om te kunnen reageren.