1 reactie

Capaciteit AID nodig voor dierziekten

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft de afgelopen jaren minder reguliere controles bij veehouderijen kunnen uitvoeren, omdat de capaciteit ingezet moest worden voor de bestrijding van dierziekten.

Dat schrijft landbouwminister Gerda Verburg aan de Tweede Kamer. De AID wordt geacht 5 procent van de bedrijven te controleren. Onlangs bleek uit een rapport van de Algemene Rekenkamer dat het onbekend is of dit ook gebeurt. De Tweede Kamer vroeg daarop Verburg openheid van zaken te geven.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dirk

    aangezien het aantal bedrijven drastisch daalt, zal er binnenkort wel een teveel aan mankracht komen. Zonder dierziektes zijn de overgebleven boeren weer de klos, ze moeten tenslotte toch de weg op.

Of registreer je om te kunnen reageren.