174 x bekeken 2 reacties

Bedrijf aansprakelijk bij werk malafide uitzendbureau

Bedrijven die werknemers inhuren via niet-gecertificeerde uitzendbureaus kunnen voortaan door uitzendkrachten aansprakelijk worden gesteld voor loonbetaling.

De minister Piet-Hein Donner (sociale zaken) en Ernst Hirsch Ballin (justitie) hebben hiervoor de wet aangepast. Tot nu toe konden uitzendkrachten alleen het uitzendbureau aansprakelijk stellen als zij geen of onvoldoende salaris kregen betaald. Voortaan kan de werknemer kiezen wie hij hiervoor verantwoordelijk houdt. Het kabinet hoopt met deze maatregel de malafide uitzendbureaus verder terug te dringen.

Ook gaat het de regering de registratie van uitzendbureaus bij de Kamer van Koophandel verbeteren. De Arbeidsinspectie en de Belastingdienst gebruiken informatie hieruit bij hun controles. Jaarlijks inspecteert de Arbeidsinspectie 350 bedrijven in de uitzendbranche.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boer mieras

    ze moeten maar eens goed controleren bij de fruitkwekers op Zuid-Beveland daar lopen allemaal illigale polen te werken

  • no-profile-image

    EdwinR66

    Illigale Polen???? Dat kan niet (meer). FIjn als je iets in de wereld wil brengen, maar zorg dan wel dat je weet waarover je praat!

Of registreer je om te kunnen reageren.