Redactieblog

15.000 aanvragen vergoeding vaccinatie blauwtong

Ruim 15.000 veehouders hebben bij Dienst Regelingen de aanvraag ingediend voor vergoeding van de vaccinatie tegen blauwtong.

In totaal gaat het om 900.000 runderen, 640.000 schapen en 32.000 geiten. Dienst Regelingen is nog niet begonnen met de uitkering van de vergoeding. "Dit zal over enkele weken beginnen", aldus een woordvoerder.

Het aantal aanvragen voor vergoeding loopt ver achter ten opzichte van de 7 miljoen vaccins tegen blauwtong die begin juni al uitgeleverd waren aan dierenartsen. Dit komt omdat de aanvraag voor vergoeding helemaal aan het eind van het traject komt. De dierenarts moet de dieren één of twee keer vaccineren, waarna hij een verklaring moet afgeven dat de dieren zijn gevaccineerd. De veehouder kan de vergoeding pas aanvragen als ook de rekening van de dierenarts binnen in, want deze moet meegestuurd worden naar Dienst Regelingen. "Deze werkwijze is bewust gekozen, omdat op deze manier de dieren zo snel mogelijk gevaccineerd konden worden", aldus een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.