Redactieblog

284 x bekeken

Varkenspest in Slowakije

In Slowakije is een nieuwe uitbraak van varkenspest. Dat meldt de LTO-vakgroep varkenshouderij.

Het gaat om een besmetting bij twee varkens bij een backyardfarm. De besmetting is naar verwachting veroorzaakt door besmette wilde zwijnen. De varkenspest is aangetroffen in het gebied waar eerder dit jaar ook professionele bedrijven besmet zijn geraakt met varkenspest.

Voorzitter Annechien ten Have van de vakgroep roept varkenshandelaren met klem op om uiterst voorzichtig te zijn met handel met Slowakije en Hongarije, waar een deel van het toezichtsgebied in valt. “Eigenlijk moeten we helemaal niet handelen met deze gebieden omdat de varkenspestsituatie niet onder controle is. Door handel te drijven leggen we de gezondheid van de Nederlandse varkensstapel in de waagschaal.”

Of registreer je om te kunnen reageren.