Redactieblog

189 x bekeken 7 reacties

Van Drie tevreden over snelle tracering TBC-kalveren

Directeur Henny Swinkels van kalverintegratie Van Drie reageert opgelucht dat de kalveren waarbij runder-TBC is aangetroffen snel zijn getraceerd.

"De betrokken bedrijven staan op slot en de dieren kunnen behandeld worden. In Nederland beschikken we over de juiste methodiek om dieren met runder-TBC te behandelen, dus ik ga er vanuit dat alles onder controle is."

Swinkels vindt dat de regelgeving die we in Nederland hebben voor het registreren en vervoeren van vee nu zijn werk doet. "Het is niet toegestaan om importdieren opnieuw te verzamelen, ze moeten direct naar het bedrijf van bestemming. Mede hierdoor is het aantal bedrijven waar dieren zijn die mogelijk in contact zijn geweest met besmette dieren relatief beperkt."

De 27 bedrijven waar kalveren die geblokkeerd zijn, houden geen kalveren voor Van Drie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Met bewust zieke kalveren binnenhalen kun je ze ook snel (lees meteen) achterhalen.

 • no-profile-image

  gert

  de belangen zijn groot voor van Drie

 • no-profile-image

  ajverschoor@kliksafe.nl

  nou, waarom moet de loopjongen van van 3 dan reageren? heeft geen eens besmette kalveren uit GB.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als het wel kalveren waren die voor van 3 bestemd waren ,dan zal van 3 de eventuele vervolgschade wel graag op zich willen nemen

 • no-profile-image

  ajverschoor@kliksafe.nl

  Tjonge, wat is die Swinkels toch weer snel tevreden... Op 22 mei is het bericht gekomen vanuit Engeland en dan op 11 juli zijn alle bedrijven al getraceerd! Echt een reden om opgelucht over te reageren... Sneller kan toch niet? Het heeft slechts(!) anderhalve maand geduurd. Echt goed voor je imago als sector, zo'n reactie.

 • no-profile-image

  burke

  als je weet hoe de hazen lopen , dan weet je ook dat van Drie hier natuurlijk graag op wil reageren

 • no-profile-image

  toonmechy@tiscali.nl

  Er wordt al lang met vuur gespeeld door de kalveren van heinde en ver te importeren. Je kunt op je klompen aanvoelen dat het een keer mis gaat, zoals in het verleden al meer gebeurd is (denk aan mkz) Soms denk ik dat het goed zou zijn als er eens paal en perk gesteld zou worden aan al het gesleep met vee, zowel voor het dierwelzijn als alle economische gevolgen die dierziektes met zich meebrengen. Het kan best zijn dat het me als rundveehouder geld kost, maar de gevolgen van mogelijke dierziektes zullen nog veel groter zijn.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.