Redactieblog

5 reacties

Topman Rabo struikelt

Topman Heemskerk van de Rabobank verscheen voor NOVA. Hij klaagde over de hoge rentes die andere, kleine banken vergoeden op spaargelden. Rabo kan hier niet aan tippen, klaagde de kennelijk getergde topman.

Het was bijna zielig de grote van man de Rabo zo klein te zien. De journalist stelde een aantal vragen, waarop geen afdoend antwoord kwam. Zoals deze: waarom komt de Rabo in elk rentelijstje als laagste uit de bus? En waarom betalen andere banken veel hogere rentes?

Heemskerk kwam er niet uit. Hij murmelde wat over de rente, die de Rabo vraagt voor geld dat wordt uitgeleend. Als de door de bank betaalde rente voor spaargeld hoger wordt, moet ook de rente voor het uitlenen van geld hoger. En daar voelt de Rabo niets voor.

Merkwaardig. Je zou denken dat de Rabo spotgoedkoop is met hun rente voor uitgeleend geld. Niets is minder waar. Toen wij een paar jaar terug geld nodig hadden zijn we van bank gewisseld omdat de Rabo niet mee kon komen. Ook toen we onlangs grond kochten was de Rabo niet de laagste.

En nu een boze, bijna zielige Rabotopman voor de televisie, die klaagt dat andere banken teveel rente geven. Hij suggereert dat deze – kleine - banken niet sterk zijn en mogelijk om kunnen vallen. En ook dat mensen dan hun spaargeld kwijt zijn. Terwijl de eerste twintig duizend euro in Nederland wordt gegarandeerd.

Een zwak optreden van Raboman Heemskerk. Hij heeft alleen maar bevestigd dat de Rabo een te lage rente betaalt. Ik denk dat de Rabo door deze actie van Heemskerk eerder spaargeld verliest dan aantrekt. Zo kunnen grote ego’s struikelen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik heb hem horen spreken over miljarden eigen vermogen. Schandalig dat de oorspronkelijke oprichters zo bestolen worden.
  En als je als coöperatieve bank die "geen winst hoeft te draaien" zo slecht voor de dag komt, dan leven de bestuurders in luilekkerland.

 • no-profile-image

  DJ

  Alweer een cooperatie, die niet aan zijn leden, maar aan zijn eigen vette rug denkt. Bij banken heb je tenminste nog voldoende keuze, bij zuivelcooperaties bijna niet meer!!

 • no-profile-image

  Gert

  De Rabobank behoeft geen dividend uit te keren. Ze hebben geen lastige aandeelhouders. Ze zouden moeten spinnen van genot. Maar wat doet Heemskerk bij de eerste tegenwind? Klagen over de prestaties van andere banken. Erg zwak. Ze zouden beter meer voor de Landbouw kunnen doen. Daar liggen hun wortels. Maar dat zijn ze kennelijk vergeten. Dus meneer Heemskerk, medelijden met u hebben we zeer zeker niet.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Aan het werk bertje, wij liggen 24 uur per dag al krom voor jullie.

 • no-profile-image

  Boerin

  Jazeker, shoppen voor geld loont. ook binnen de verschillende rabo-vestigingen. Scheelde ons ook aanmerkelijk. Terwijl dat eigenlijk niet zou moeten, en al helemaal niet voor een cooperatieve bank als de rabo. Die mag toch eigenlijk geen winst oogmerk hebben.....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.