Redactieblog

291 x bekeken

TBC-kalveren vertoonden geen klinische verschijnselen

De vleeskalveren waarbij runder-TBC is vastgesteld vertoonden geen klinische verschijnselen van de ziekte. Dat zegt het ministerie van landbouw.

De ziekte is aangetoond door onderzoek. Aanleiding voor het onderzoek was een waarschuwing vanuit Engeland dat een bedrijf daar besmet was met runder-TBC. Op basis hiervan zijn de transporten getraceerd. De betrokken dieren worden nu onderzocht. “Ook bij de sectie van de dieren is gebleken dat de kalveren wel verschijnselen vertonen die kunnen duiden op Runder-TBC”, aldus een woordvoerder van het ministerie.

De kalveren in zijn maart van dit jaar vanuit Engeland geïmporteerd. Het Britse ministerie heeft Nederland 22 mei gewaarschuwd dat de ziekte is geconstateerd bij het bedrijf waar de kalveren vandaan komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.