Redactieblog

241 x bekeken

SKV: geen kwaliteitsgarantie Britse kalveren

De Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector geeft bedrijven die Britse kalveren importeren geen kwaliteitscertificaat voor de betreffende koppels vleeskalveren.

Dit volgt uit het besluit van de SKV om de import van vleeskalveren per direct op te schorten, in verband met de import van met runder-TBC besmette kalveren.

Door het besluit van de SKV mogen vleeskalverhouders die bij de SKV zijn aangesloten geen Britse kalveren mogen opzetten. Bedrijven die dit toch doen krijgen geen kwaliteitscertificaat voor het koppel vleeskalveren waar de geïmporteerde kalveren deel van uitmaken. De SKV zal controleren op het naleven van het importverbod.

In de SKV-regelgeving was de mogelijkheid tot het instellen van dergelijke regels al opgenomen. De SKV onderzoekt of de genomen maatregel wellicht kan worden bijgesteld op basis van de informatie uit het Verenigd Koninkrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.