1 reactie

SDE moet vooral kleine ondernemer ondersteunen

Als blijkt dat kleine ondernemers met de huidige invulling van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) te weinig worden gestimuleerd, moet deze worden aangepast. Dat vindt SGP-leider Bas van der Vlies, die daar dinsdagavond een motie over heeft ingediend.

Economieminister Maria van der Hoeven is bereid volgend jaar ‘een en ander te heroverwegen’ als de situatie anders is dan zij nu verwacht. Dat zij dan ook het programma van de SDE aanpast, wilde zij niet toezeggen. Morgen wordt over deze motie gestemd.

Ook pleitte Van der Vlies opnieuw voor een verhoging van het basisbedrag voor co-vergisting. Hij riep Van der Hoeven op zijn eerder ingediende motie hierover uit te voeren. De minister is dat niet van plan. "Wanneer het digestaat in de toekomst een hogere waarde krijgt, zal het nu verhogen van het basisbedrag leiden tot overstimulering", gaf zij aan.

Bovendien is dit voorstel volgens Van der Hoeven in strijd met een andere door de Tweede Kamer aangenomen motie. Die vraagt haar meer megawatts te realiseren met de SDE. Ook wees zij erop dat een aantal partijen de steun voor een hoger basisbedrag inmiddels heeft ingetrokken, waardoor er geen Kamermeerderheid meer voor dit voorstel is.

Eén reactie

  • no-profile-image

    vergisterboer

    nog veel belangrijker is dat digistaat als kunstmest wordt gezien zodat we de grond eindelijk weer eens normaal kunnen bemesten en daardoor ook weer het bodem leven stimuleren waardoor er weer meer van een ha komt zodat de voedselschaarste een minder groot probleem zal worden en we genoeg hebben aan 12 ct

Of registreer je om te kunnen reageren.