2 reacties

Meer controle op bouw in beschermde natuur

Er gaat meer gecontroleerd worden op schadelijke bouwactiviteiten in beschermde natuurgebieden.

Analyses wijzen uit dat dit relatief vaak voorkomt, zegt landbouwminister Gerda Verburg. Deze aanpak vloeit voort uit een vanmiddag gesloten convenant tussen kabinet, politie, justitie en provincies over de naleving van natuurwetgeving. Om tot een effectievere aanpak van overtredingen te komen, willen de betrokken partijen vaker gaan werken op basis van risico-analyses.

Op het gebied van illegaal bouwen in beschermde natuurgebieden is volgens Verburg uit een dergelijk onderzoek gebleken dat er 'behoefte is aan meer handhaving'. Over de precieze omvang van de problemen deed zij geen mededelingen. Ook wordt er gekeken naar mogelijke schade die de aanleg van recreatievoorzieningen in de natuur, zoals wandelpaden, veroorzaken.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    er zijn te weinig sanitaire voorzieningen in de natuur,her en der vindt je menselijke uitwerpselen met gebruikt WCpapier,ook vuilnisbakken ontbreken, colablikjes en snoeppapier vindt je ook overal langs de paden

  • no-profile-image

    gert

    ze willen juist meer mensen in de natuur en dat de natuur toegankelijker wordt voor de mensen,zwabberbeleid !

Of registreer je om te kunnen reageren.