Redactieblog

213 x bekeken 3 reacties

LTO ziet niets in sociaal keurmerk agrosector

LTO Nederland ziet niets in het voorstel van FNV Bondgenoten om een keurmerk in te stellen voor agrarische bedrijven.

FNV pleit voor een sociaal keurmerk om de positie van de werknemers in de agrofoodsector te verbeteren. Alleen bedrijven met het keurmerk zouden dan in aanmerking komen voor subsidies van de overheid.

LTO vindt dat het aan de partijen in de agrarische sector zelf is om de arbeidsvoorwaarden en de arbeidsomstandigheden op peil te houden. "Het zou een brevet van onvermogen zijn als FNV Bondgenoten zelf aan de overheid vraagt om dit te regelen",aldus LTO.

LTO is er op tegen dat een sociaal keurmerk voor bedrijven bepaalt of een bedrijf in aanmerking komt voor overheidssubsidie. De organisatsie vindt bovendien dat de vakbond met haar oproep een onnodig negatief beeld geeft over het werken in de agrarische sector.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Dat de FNV zoiets uitdenkt...?????
  Laten ze zich met hun eigen zaken bemoeien. Ben zelf lid vd FNV, moeten het niet gekker maken.... ander ben ik snel lid af.

 • no-profile-image

  Noel

  Prima idee, zo'n sociaal keurmerk. Belangrijker dan al dat milieu-gedoe. Het gaat toch in de eerste plaats om werknemers zoals ons in de gararische sector?

 • no-profile-image

  Live

  Zou het een goede zaak vinden ,met in het achterhoofd dat dit zulk bedrijfen de grootste Bek hebben http://www.flexservice.com/?p=6685

Of registreer je om te kunnen reageren.