Redactieblog

242 x bekeken 16 reacties

LTO stopt overleg Flevoland

LTO Noord praat niet meer met de provincie Flevoland over de toekomst van Oostvaarderswold.

Aanleiding is een voorbereidingsbesluit dat de provincie zaterdag nam voor het Oostvaarderswold en het 900 hectare grote zoekgebied.

Flevoland wil voorkomen dat de aanleg van het Oostvaarderswold wordt bemoeilijkt door nieuwbouw op bedrijven of andere activiteiten. Gemeenten en boeren waren niet gekend in het besluit.

De organisatie ziet met de verrassingsactie bevestigd dat Flevoland nooit het plan heeft gehad om op gelijkwaardige manier met de boeren te overleggen over de totstandkoming van het Oostvaarderswold. Het bestaande gebruik mag zonder ontheffing van Gedeputeerde Staten nu niet veranderen.

"Er is geen geld om de betrokken agrarische bedrijven binnen nu en zeven jaar uit te kopen. Om ooit nog te kunnen verplaatsen is het voor deze bedrijven essentieel dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen", reageert LTO Noord furieus. Binnen de provincie Flevoland is ook geen mogelijkheid voor herplaatsing van de bedrijven.

"De afspraak is dat de realisering van de Ecologische Hoofdstructuur op vrijwillige basis gebeurd, waardoor bedrijven niet in hun ontwikkelingsmogelijkheden beperkt mogen worden."

Voorzitter Tammo Beishuizen van LTO Noord noemt de protestactie bij het provinciehuis logisch. "Boeren voelen zich besodemieterd door gedeputeerde Bliek. De democratie is buitenspel gezet", aldus Beishuizen.

LTO Noord gaat de juridische mogelijkheden onderzoeken om deze machtsgreep ongedaan te maken. Daarnaast worden alle financiële gevolgen in beeld gebracht en volledig neergelegd bij de provincie.

Lees ook Boze boeren blokkeren provinciehuis Lelystad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Dronten

  VVD en CDA zijn geen boerenpartij meer.Dus daarom maar massaal het lidmaatschasp opzeggen bij deze politieke partijen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  LTO laat maar eens zien dat jullie een ruggegraat hebben, succes!!!!!

 • no-profile-image

  anoniem

  Wat een belachelijke actie, volgens mij wordt het onderhand tijd om veel harder in te grijpen a la milieudefensie of wakker dier. Kunnen we mooi m.b.v. subsidie 'legitiem' gemeente en provinciehuizen in brand gaan steken.

 • no-profile-image

  schreuder

  Eerst dagvaarden en pas op de zitting uitleggen waarom.
  Waarom wordt aangegeven dat onderzocht wordt of juridische stappen mogelijk zijn ? lijkt mij nogal duidelijk !

 • no-profile-image

  dirk

  De gedachte van lto is als je er maar bijzit dan is het goed Echter nu blijkt van niet dat je door je zogenaamde eigen vrienden bij de bok word gedaan Wat gebeurt er zoal bij de andere provincies met mede weten van lto ??????

 • no-profile-image

  freek

  allemaal boetes voor iedereen zo komen ze aan dat geld haha

 • no-profile-image

  Tip Gever

  " NIEUWE NATUUR =
  MONDIALE HONGERDOOD
  VAN UW BELASTINGGELD "
  Plaats masaal borden met dit soort teksten in de nieuwe natuurgebieden en de kentering komt op gang.( Boeren succes !!!!)

  Bron FAO

 • no-profile-image

  een ex lid LTO

  Oke LTO dat is pas taal, maar nu het standpunt vast houden en je niet om laten praten door een verziekte overheid.

 • no-profile-image

  boer bart

  wie heeft het in dit land over normen en waarde.
  het is nu wel duidelijk dat de macht bij de ambtenaren licht en de politicie maar ja te hebben knikken
  een goede tip voor actie,s die je meeerdere dagen vol kunt houden en legetiem zijn, de trekkers voor 7 uur 'morgens voor de poorten en deuren van het provinciehuis.
  daar mee gijzel je niemand en (werken) kunnen ze niet.
  en er zijn weinig actievoerders voor nodig.

 • no-profile-image

  ex LTO

  LTO, je had je verstand eerder moeten gebruiken. Ieder verstandige bestuurder weet waar ze opuit zijn. Je hebt je gewoon in laten pakken, je moet grenzen stellen met zulke partijen. Het is koehandel en oplichting, daar moet je je niet voor lenen! Je bent belangenbehartiger en geen koehandelaar! Je moet je leden goed voorlichten en niet dingen wijs maken of verzwijgen. Door dit spel zijn veel goede bestuurders uit dee LTO gestapt, zij doen daar niet aan mee. Er zijn de vakbonden op gericht, die wel voor hun boeren op komen! Maar ja, daar zit nu het probleem, de vakbonden voor de boeren en LTO vaak tegen!!! Kijk maar bij de melk!!

 • no-profile-image

  Bert

  Dat is nu de democratie van het jaar 2008. Zo gaat het steeds verder en wordt het vrije ondernemerschap steeds verder bemoeilijkt.
  Mede ontstaan door de bemoeizucht vanuit Brussel.

 • no-profile-image

  Dirk

  Misschien heeft LTO nu ook in de gaten dat wij samen gepiepeld worden. Gewoon blokkeren die hap, niets meer overleggen met die gasten. Zonder boeren geen natuur.

 • no-profile-image

  boerin

  Als ze zo voortaan altijd omgaan met de boeren is wel duidelijk dat ze ons niet als serieuse hardwerkende ondernemers zien. Ze behandelen ons als landschapsopvulling zolang het nodig is. Wij maken het platteland leefbaar en voedsel voor iedereen. Tijdje provinciehuis blokkeren lijkt me het beste hoe meer media hoe beter nu is het daar tijd voor mensen kom in opstand!!!

 • no-profile-image

  T J P Leenheer

  Ik begrijp de mensen die dan er verstand hebben niet.
  Om goed land op te offeren dat aan de zee gewonnen is nu natuur van te maken
  Ter wijl wij hier gelukkig nog geen honger hebben maar wel in de wereld is noem iemand die zo iets door wil zetten een onverstand ""

 • no-profile-image

  gert

  arrogantie van de macht

 • no-profile-image

  Paul Glijnis

  WIE OM HONGER BIDT ZAL HONGER LIJDEN!!!! (uit t grote spreukenboek van Dhr J Verhoef) maar zeer zeker van toepassing op de plannen van de Provincie Flevoland

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.