Redactieblog

LNV ziet knelpunten fusie GD en ASG

De concrete plannen voor samenwerking tussen de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en de Animal Sciences Group (ASG) laten langer op zich wachten dan aanvankelijk gepland.

Oorzaak zijn opmerkingen van het ministerie van landbouw over de voorgenomen fusie. Het ministerie van landbouw ziet knelpunten bij de voorgenomen samenwerking tussen de partijen. Het landbouwministerie wil dat de belangen op het gebied van de bestrijding van besmettelijke dierziekten worden gewaarborgd. Een andere complicerende factor is de juridische samenwerkingsvorm die wordt gekozen. Als een deel van de nieuwe samenwerkingsvorm niet rechtstreeks juridisch onder WUR valt, zou het kunnen dat de overheid aanloopt tegen de Europese aanbestedingsregels, die vereisen dat opdrachten boven een bepaald bedrag openbaar worden aanbesteed.
Enkele weken geleden zijn ASG en GD onderling al tot een raamakkoord gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.