Redactieblog

204 x bekeken 7 reacties

Gelderland gaat 500 hectare nieuwe natuur aanleggen

De provincie Gelderland heeft met Natuurmonumenten afspraken gemaakt over de verbetering van de natuur in de provincie.

Natuurmonumenten gaat in de provincie 1100 hectare nieuwe natuur realiseren, waarvan 500 hectare op nieuw te verwerven grond. Het Beekbergerwoud bij Apeldoorn wordt in het plan twee keer zo groot en de Hierdense Poort bij Harderwijk wordt een belangrijke schakel tussen de Veluwe en de randmeren. Ruim 600 hectare land dat al in bezit is van natuurmonumenten wordt in dit plan ook ingericht.

Voor de periode 2008 tot 2013 is 42 miljoen euro beschikbaar, waarvan Natuurmonumenten 2,8 miljoen euro bijdraagt. Dit is de derde uitvoeringsovereenkomst die de provincie voor de Wet Inrichting Landelijk Gebied afsluit. Gelderland heeft met het Rijk afgesproken dat voor de periode 2007- 2013 voor ruim 700 miljoen euro projecten worden uitgevoerd op het gebied van natuur, landbouw, recreatie, landschap, bodem, water en herinrichting van het platteland. Eerder sloot de provincie al overeenkomsten met Het Geldersch Landschap en Staatsbosbeheer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rieks drenthe

  voor wie?,2 dagen regen en heel nederland boekt een reis naar de zon, dus niet voor recreatie,blijft over ,belanghebbenden in groot grondverzet en een paar geitenwollen sokkenbreiers !

 • no-profile-image

  Pieter J. den Ouden

  Ziek ervaar ik het te zijn als ik zie hoeveel geld voor deze groene hobbyisten, die in hoofdzaak eigen carrieres en ideeën in gedachten hebben, beschikbaar is terwijl we dagelijks geconfronteerd worden met onvoldoende geld om ouderen op een fatsoenlijke wijze te helpen om een leven van waarde te leiden. Schrijnend is ook de arrogantie die uit dit soort van beslissingen steeds weer duidelijk blijkt om Nederland als een mooi voortuintje in Europa te zien, terwijl de wereld behoefte heeft aan inspanningen om voor voedsel te zorgen. Oud bos is er inmiddels hier genoeg, laat die onzin van zogenaamde nieuwe natuur gestopt worden en geef de bedenkers een schop in handen om aan voedsel productie te werken.

 • no-profile-image

  freek

  is er iets mis met de oude natuur misschien krijgt men in gelderland genetich gemanipileerde natuur. ja want je weet het nooit,natuur die niet aan je schoenen blijft hangen als je er in stapt bomen die melk geven en karbonade-bloemen gebakken in kroma mmmm

 • no-profile-image

  A.de Leeuw

  Dit is echt geld over de balk gooien ...wie gaat er onderhand in grijpen in deze onzin.
  Wat krijg je nu terug van natuur produceren ?
  Ik begrijp er echt helemaal niets meer van in dit land...zijn we gek aan het worden of weet het Rijk gewoon niet meer wat ze met de accijns van de brandstof moeten laten.
  Stop met Natuur en Steun de boerengezinnen die nu in de knel komen zitten

 • no-profile-image

  onderdaan

  neem uw voetstuk en wandel.

 • no-profile-image

  D.Ketel

  Graag zou ik willen weten wat de gedachten is achter het vergroten van het Beekbergerwoud. Op nog geen 500 meter van het Beekbergerwoud wil de gemeente een regionaal bedrijventerrein aanleggen, waar zware industrie mag vestigen. Wordt het geen tijd om plannen beter af te stemmen op elkaar?

 • no-profile-image

  BB

  ja goede vraag, wie gaat er ingrijpen? Zeker dat het niet uit den haag zal komen want die hebben zoveel boter op hun hoofd dat ze niet eens meer weten waarom ze daar zitten. Blijkbaar niet voor ons!!!!!!!!!!!!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.