6 reacties

EU: een miljard aan landbouwgeld naar ontwikkelingslanden

Brussel wil een miljard euro ongebruikt landbouwgeld aan ontwikkelingslanden doneren.

Volgende week zal de Europese Commissie daar een voorstel voor doen, zo zei commissaris Mariann Fischer Boel donderdag.

Fischer Boel had eerder al gepleit voor het weggeven van overtollig landbouwgeld. Verschillende lidstaten, waaronder Nederland, zijn daar tegen. Zij vinden dat het geld terug moet naar de nationale staatskas.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  en wat doen die ermee? kopen misschien wapens of verhogen de ministersalarissen

 • no-profile-image

  rieks

  met geld verander je het klimaat niet, gemidd. temp. van 42 graden zijn hier norm. , onmogelijk bij deze toestand inspaningen verwachten of te claimen,m.a.w.deze landen zijn aan hun lot over gelaten !!!

 • no-profile-image

  siepi

  ja inderdaad geld uitgeven aan dure plasma tvs om voetbal te kijken maar het eten is te duur

 • no-profile-image

  Kees

  Goedschiks of kwaadschiks de Nederlandse agrarischesector zal of door Bakellende en kaboutertje Bos of als die het niet lukken door de Brusselse opperlandbouwtrut Fischer Boel naar de kloten geholpen worden.
  Besteed het geld waar het bedoeld is en niet aan projecten die toch zijn gedoemd te mislukken.
  Hier komt dan ook nog eens bij dat het om ongebruikt landbouwgeld gaat, waar komt dit vandaan of is het de korting die wij in onze portemonee voelen, het is te hopen dat er straks toch echte voedselschaarste ontstaat in Europa, misschien gaan dan de oogkleppen eens een keer af, ik walg hiervan!!!!!

 • no-profile-image

  geld als water

  Voor de landen in noord-west europa zijn de Europese regels zeer nadelig. In zuid en oost Europa is het grijze en zwarte geld 25 tot 50% van de omzet van die landen. De regelgeving en belasting druk werkt daar met een vertraging van meer dan 10 jaar. Als de regelgeving op deze manier doorgaat, is het zeer belangrijk dat Nederland zich gedraagd als de rest van Europa, het informele geld moet tot minimaal 30% van het B.N.P verhoogd worden

 • no-profile-image

  Janneke

  Nederland kan dit geld best gebruiken, want die zet net als een bijstandsmoeder, constant krap.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.