Redactieblog

1 reactie

DSM kampt met productieonderbreking agrodivisie

Bij Chemieconcern DSM ligt de helft van de ammoniakproductie stil. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt.

DSM Agro kampt met technische problemen in één van de twee ammoniakfabrieken in Heerlen. De ammoniak wordt gebruikt voor de productie van kunstmest.

De fabriek ligt vanaf begin juni stil. "De problemen zijn het gevolg van technische probleem. Een essentieel onderdeel van de fabriek is kapot en het herstel hiervan duurt aanmerkelijk langer dan aanvankelijk verwacht", legt een woordvoerder van DSM uit. “Het gaat echt om technische mankementen, het gaat niet om de veiligheid.”

De schade door de productieonderbreking kan voor het concern oplopen tot tientallen miljoenen euro’s. De negatieve invloed kan door verzekeringen in de boeken beperkt worden tot tussen de 25 en 30 miljoen euro. Het meeste zal in de resultaten over het derde kwartaal terug zijn te vinden. De problemen zijn voor DSM geen redenen om de financiële prognoses voor het hele jaar te verlagen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gerrit

    Het bericht plaatst mij de wenkbrauwen omhoog ,nl, door een productiestop gaat alleen de kunstmestprijs omhoog en in deze zomer wordt er al minder stikstof gestrooid door de boeren,die geen of minder afnemen .
    En het lijkt me ook vreemd dat dit bedrijf 't onderdeel niet in voorraad heeft!

Of registreer je om te kunnen reageren.