Redactieblog

4 reacties

Bont voor Dieren organiseert Nacht van de Nerts

De Bont voor Dieren organiseert op vrijdag 19 september de Nacht van de Nerts.

Tijdens de bijeenkomst, die duurt van 20.00 tot 00.30 uur zullen bekende Nederlanders optreden en lezingen geven. Met de bijeenkomst wordt aandacht gevraagd voor een verbod op de nertsenhouderij. Bont voor Dieren spreekt van dierenleed in de nertsenfokkerij en vindt dat dit zo spoedig mogelijk moet worden verboden.

De Bont voor Dieren koos voor de naam Nacht van de Nerts omdat het leuk klinkt en niet omdat ze 's nachts andere activiteiten willen gaan doen. "Dat sluiten we ten zeerste uit. Anders zouden we ook geen CBF-keurmerk hebben", aldus directeur Claudia Linssen.

Directeur Wim Verhagen van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders verwacht geen problemen tijdens de nacht. "Als mensen van plan zouden zijn om de kooien open te gaan zetten, zullen ze dat zeker niet van tevoren aankondigen. Deze bijeenkomst is gewoon een herhaling van het standpunt dat we van de Bont voor Dieren kennen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wel lekker

  Er zijn in deze wereld nog genoeg plaatsen waar het echt koud word en dan is bont het beste voor de mens. En de nertsen in Nederland worden op de strengste welzijn regels van de wereld gehouden en is dit niet in Nederland dan in een andere land, maar gehouden worden ze zeker want er is vraag naar het produkt. Het voordeel voor Nederland is dat deze dieren een hoop afval recyclen naar het hoogwaardig produkt. Als men in Nederland zich eens wat drukker maken over die lieve poesjes en hondjes die massaal gedumpt worden!! Maar daar hoor je niemand over!! Bah en nog eens BAH

 • no-profile-image

  edwin camps

  Snap het nog steeds niet:Ze willen de nertsenfokkerij verbieden, en hier in Canada verruimen ze daar als gevolg doodleuk het "oogstquotum" van jonge zeehondjes met 50.000 stuks. Wat hebben ze nou liever?

 • no-profile-image

  mevr. Door Denkert

  23 nertsen moeten vreselijk lijden om één beest, met een tweedehands jas te verblijden.
  Een bontjas is altijd een bloedjas, ongeacht welke dieren daarvoor vreselijk hebben moeten lijden!

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Bont dragen is: pronken met de "jas" van een ander!
  Een bontjas is altijd tweedehands!
  Bont past geen mens!
  Bont dragen....dat moet je niet willen!

Of registreer je om te kunnen reageren.