Redactieblog

5 reacties

Volgt Van Keimpema Vogelaar?

Kent u hem nog, Jan Cees Vogelaar? De flamboyante actievoerder van de Vakbond Veehouderij. We hingen aan zijn lippen. We verwachtten veel van deze boerenbestuurder.

Totdat hij afscheid nam en terechtkwam in het circuit van de pluchebekleders. Hij is nu één van de bestuurders van Friesland Foods. Je hoort nooit wat van hem. Gewoon ingekapseld in het systeem van elkaar de hand boven het hoofd houden. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. (En ze verdienen – of krijgen? - een goedbelegde boterham bij Friesland Foods. Maar dat terzijde).

Wordt Sieta van Keimpema de opvolger van Jan Cees Vogelaar? Het is een bekend verschijnsel in vergaderland. De grootste tegenstanders inpakken, een bestuursfunctie geven en je bent een formidabele tegenstander kwijt.

Zo ging het met Jan Cees Vogelaar. Gevreesd door de vergaderboeren, die aan de touwtjes trokken. Ze haalden hem binnen en gaven hem ook een aantal touwtjes. Nooit weer iets van gehoord. In ieder geval niet in de boerentaal die we in hem zo waardeerden.

Volgt Sieta zijn weg? Dat zou jammer zijn. Kritische geluiden hebben we nooit genoeg in onze sector. Ook al ben je het met de inhoud vaak helemaal niet eens, dan is het toch goed dat ze er zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tineke Brouwer

  Ik vind het zo onwaarschijnlijk triest; al die "mannen" die steeds maar weer hun gal uitspugen over mevrouw Van Keimpema. Heren bent u echt zo gefrustreerd thuis op uw bedrijf dat u alleen maar op deze manier kunt communiceren? Heren heeft u zelf ooit al iets positiefs bijgedragen aan de melkveesector? Of hoort u tot het type man die alleen maar in het geniep en anoniem durft te publiceren!
  Waarschijnlijk bent u ook het type man die op vergaderingen zijn mond niet open durft doen!
  Ik heb grote waardering voor mensen die zich op wat voor manier inzetten voor de melkveesector. Als iederen dat zou doen, op wat voor manier dan ook dan hoefden we nu niet eens te steggelen voor een betere melkprijs!!!!

 • no-profile-image

  Gert

  Vergaderboer, een vraag: Heeft het nog zin te praten over Sieta van Keimpema? Ze heeft immers alles verloren. De strijd om een van te voren vastgestelde melkprijs heeft ze ingewisseld voor de constatering dat de markt de melkprijs bepaalt. De melkleverantiestakingen heeft ze verloren omdat ze boeren tegen elkaar opzette. De rechtzaak van Friesland Foods om het blokkeren van fabrieken te verbieden heeft ze ook verloren. Kortom Sieta is over. Ik ben benieuwd hoe lang ze nog op het DDB-pluche blijft zitten. Het is echter onbelangrijk. Als verliezer heeft ze alle macht verloren.

 • no-profile-image

  Kees

  Als Sieta de opvolger gaat worden van Jan Cees,kom ik zeker in aanmerking voor minister van Landbouw.
  Erg onwaarschijnlijk

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Vreemde vraag van deze schrijver.
  Eerst de feiten Sita is voorzitter DDB en niet van de melkveevakbond.Verder speelt ze een belangrijke rol de EU voor een betere melkprijs.Het waarom van deze vraag en vergelijking is met niet duidelijk.In de politiek noemen ze dit ""op de persoon spelen"" Een spel wat thuis hoort in de politiek arena vooral als er iemand met het hooft boven het maaiveld uitkomt.Mooi dat deze EU-beweging de boeren bewust maakt dat we op een kriuispunt staan.En met dit gedachte goed boeren zelf de keuze kunnen maken. Of stilstaan en met oogkleppen de boerenvoormannen (politieke) leiders volgen of als een unieke gilde met faire melk je eigen trots en regels bij de samenleving duidelijk maken omdat politiekewetten en natuurwetten niet samen gaan.
  Als de schrijver het doel heeft om een woordvoerder van een beweging een sticker van een Vogelaar op haar hoofd te plakken. Dan krijg je daarmee niet de geest weer in de fles daar is er te lang een te lage melkprijs in de EU betaald.Trouwens de naam Vogelaar heeft na de NMV tijd ook een deuk op gelopen.Omdat hij zich laat/liet gebruiken met zijn kwaliteiten om de meer lastige dossier (Bayer zijn IBR-enting/KKM) ""democratisch""aan de man te brengen.
  Sita kan een gevoel over brengen dat boeren zelf wel nog wat te zeggen hebben.

 • no-profile-image

  Berend

  Vergaderboer geeft met Jan Cees Vogelaar terecht een voorbeeld van hoe het niet moet in vergaderland, maar hoe de bal wel vaak rolt.
  Maar aangezien Sieta zeer vastberaden is geloof ik niet dat Sieta in deze rol zal vervallen. Zou ook erg jammer zijn, want meer van het zelfde zitten we niet op te wachten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.