2 reacties

Veel animo voor groen onderwijs

De belangstelling voor het groene onderwijs neemt flink toe.

De afgelopen twee jaar steeg het aantal aanmeldingen bij Wageningen UR ruim 40 procent. Tot nu toe hebben de universiteit en de daarbij aangesloten Hogeschool Van Hall Larenstein voor het komende collegejaar zo’n 16 procent meer aanmeldingen binnengekregen dan vorig jaar. Een jaar eerder lag dat percentage zelfs op 25 procent.

Bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen schrijft deze toenemende belangstelling toe aan de maatschappelijke aandacht voor onderwerpen als klimaat, energie en dierenwelzijn. Ook de prominente plaats in het nieuws van de stijgende voedselprijzen draagt bij aan een grotere populariteit van Wageningen UR onder toekomstige studenten.

Volgens Dijkhuizen is het van groot belang dat er aandacht is voor dergelijke onderwerpen. "De vraag naar voedsel neemt toe en wij worden tegelijkertijd geacht het klimaat te sparen", zegt hij. Die uitdaging is alleen aan te gaan door nieuwe technologieën te ontwikkelen, denkt de bestuursvoorzitter. Ook is het noodzakelijk beter inzicht te krijgen in het gedrag en de wensen van de consument.

Dijkhuizen waarschuwt voor een al te emotionele respons op deze problemen en met name de voedselcrisis. Er is volgens hem geen eenduidige oorzaak aan te wijzen en dus is er ook geen eenduidige oplossing.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mitie

  nog meer bemoeizucht van die ondeskudige drammers;;zie fauna beheer ;;weidevogel;;wateschappen en nu hun stichtingen waterproef;;ik denk een vriendje directeur gemaakt en daar gaan de belasting geld weer !!! ????

 • no-profile-image

  ?

  Leuk en aardig dat moet dus met 200% om hoog en dan zijn het er nog te weinig.

  En het niveau moet eens omhoog want dat is zwaar waardeloos

Of registreer je om te kunnen reageren.