Redactieblog

Skal: aantal biologische bedrijven stijgt licht

Het aantal bedrijven dat biologisch gecertificeerd is is in 2007 licht gestegen.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Skal, de keuringsdienst voor de biologische sector. In totaal zijn in 2007 114 nieuwe biologische landbouwbedrijven en 219 nieuwe biologische handels- en opslagbedrijven geregistreerd.

Vorig jaar zijn 81 landbouwbedrijven gestopt met de biologische productie. In totaal zijn er in Nederland 1466 biologische landbouwbedrijven en 1119 levensmiddelenbedrijven geregistreerd.

Eén bedrijf beëindigde de biologische productie vorig jaar noodgedwongen omdat het bedrijf door Skal werd afgekeurd voor biologische productie. Bij vijf andere bedrijven waren er dermate grote afwijkingen in het product, op een perceel of in een bedrijfsonderdeel dat dit werd afgekeurd. Deze bedrijven mochten op de andere bedrijfsonderdelen wel verder met de productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.