Redactieblog

2 reacties

Politie zoekt schapendieven

De politie Zaanstreek-Waterland is op zoek naar schapendieven die in de nacht van donderdag op vrijdag honderd schapen hebben gestolen van een veehouder in Warder.

Bij de veehouder, die de diefstal vanochtend ontdekte, zijn 35 ooien en 65 lammeren gestolen. Het gaat om Flevolanders gekruist met Texelaars. De politie stelde direct een onderzoek in en constateerde dat er vermoedelijk meer daders bij betrokken zijn. De dieren zijn met een grote veewagen afgevoerd vanuit het weiland.

De politie zoekt getuigen en roept veehandelaren op om bij de handel in schapen de oornummers te controleren. De gestolen schapen zijn voorzien van het bedrijfsnummer 356314. De politie Volendam is bereikbaar via het centrale nummer 0900-8844.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Liesbeth Klok

    Bij ons worden ook regelmatig lammeren gestolen.Je geeft de oornummers door aan de politie, veelal helpt dit niet, omnummeren gaat heel gemakkelijk, bij ons krijgen voortaan de ooien een maagbolus met het nummer erin,de lammeren zijn hier te klein voor. maar helaas de slachtplaatsen controleren hier niet op.De a.i.d. en de v.w.a. kijken enkel naar de oornummers.Het hek onder stroom zetten mag ook niet, en iemand terplaatse aanhouden helpt niet de ander dag lopen ze toch weer los

  • no-profile-image

    Dorien

    Als je erover nadenkt, waar zo'n schapen op dit moment verblijven en belangrijker nog: onder welke omstandigheden...: wie zijn dan eigenlijk 'beesten": de schapen of de mensen?

Of registreer je om te kunnen reageren.