Redactieblog

10 reacties

Mestlozing zorgt voor milieuramp op kleine schaal

Een mestlozing op de Grote Beek in het Achterhoekse Bronckhorst heeft veel milieuschade veroorzaakt.

"Je kunt wel spreken van een milieuramp op schaal", aldus een woordvoerder van het waterschap Rijn en IJssel. In de beek drijven veel dode vissen, waaronder hele grote exemplaren. "We hebben hier een paling van een meter lang, een snoek van 22 pond en een karper van 20 pond", geeft de woordvoerder aan.

Het waterschap is op zoek naar de dader van de lozing van rundveemest. "We sluiten niets uit, maar we gaan er vanuit dat er opzet in het spel is. Wanneer de mest door een ongeval in het water terecht zou zijn gekomen, was dit waarschijnlijk wel gemeld", aldus het waterschap. Een onderzoek naar sporen heeft tot nu toe niks opgeleverd. De mest is naar verwachting op vrijdag of zaterdag in het water terecht gekomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wat een

  Wat een domme reacties hier. Deze boer (groot of klein) begaat een grote fout en kan niet getolereerd worden. Maar om dan de aandacht te verleggen naar vliegtuigjes of te beklagen dat je zelf een keuter boerin ben omdat je nooit iets heb gedurfd slaat nergens op. Ik hoop dat deze rundveeboer gevonden wordt.

 • no-profile-image

  rode mest

  Dit komt in beeld, maar wat met de vliegtuigen die kerosine afwerpen boven NW Veluwe?
  Hoor je nooit wat van....
  Willen ze Vliegveld Lelystad ook nog uitbreiden? Laat ze dan boven de Oostvaardersplassen een loosgebied instellen, daar mag de wet nu al overtreden worden door de overheid en natuurclubs....

 • no-profile-image

  Klaas

  Gelukkig had de reactie van Wat een gezever een veel betere inhoud. Klasse.

 • no-profile-image

  boerin

  dit is ook al eens bij ons in de buurt gebeurt.
  maar deze gene is niet gestraft .
  grootte boeren kunnen meer dan de normale boer.

 • no-profile-image

  gert

  is er niet toevallig een riooloverstort in de buurt ?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Mijne dames en heren, het laatste wat ik verwacht is dat er opzet in het spel is. Hier is namelijk geen enkele reden voor; het is voorjaar, de mest kan heel goed gebruikt worden, zeker door een rundveehouder met grasland, en kunstmest is peperduur.
  De aandacht naar andere zaken leggen is misschien niet handig, maar de kop boven dit artikel is zwaar overtrokken. Zonder iets te willen suggereren sta ik niet verbaasd als achteraf zou blijken dat de mest niet de oorzaak zou zijn van de vissterfte.

 • no-profile-image

  dirk

  Misschien is er storing geweest bij en rioolzuivering of riooloverstort en dan de boeren de schuld geven gebeurt wel vaker Mooi afschuifsysteem

 • no-profile-image

  max

  hej adje je moet niet iedereen over een kam scheren

 • no-profile-image

  Piet

  Het zal wel een ongeluk zijn, die niet gemeld is om problemen te voorkomen. Het waterschap constateert als snel een afwatering van spoelwater, dus een mestlozing zal zeker geconstateerd worden. Jammer voor deze boer, hij had het beter kunnen gaan melden.

 • no-profile-image

  adje

  smerige stinkboeren.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.